Riia ringilt väljuv Valga maantee lõik on taas avatud (1)

Tartu Postimees
Copy
Riia ringi ehitustööd on jõudnud nii kaugele, et teelõik Valga suunal on taas liiklusele avatud.
Riia ringi ehitustööd on jõudnud nii kaugele, et teelõik Valga suunal on taas liiklusele avatud. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest, 5. oktoobrist on Riia ringilt väljuv Valga maantee lõik taas avatud.

Valga maantee alguse avamisega on Riia ringristmiku ehitamisega seotud suuremad sulgemised lõppenud.

Riia ja Optika ringristmikute vahelises tänavalõigus taastub autoliiklus sellel kolmapäeval ning bussiliinid nr 1 ja 2 hakkavad sõitma tavapärasel marsruudil. Teaduspargi peatused jäävad aga suletuks järgmise nädalani. Teaduspargi asenduspeatuseks liinil nr 1 on Fi ja liinil nr 2 Optika või Lõunakeskus.

Riia ringi ehitusel enam mitu päeva kestvaid liiklusseisakud ette ei peaks tulema. Samas võib tekkida mõningaid väiksemaid seisakuid ja ümbersuunamisi kohtades, kus käib asfalti laotamine. Ivask aga selgitas, et sellisel puhul tehakse põikealad ning liikluse sulgemist ette ei ole näha

Praegu on veel liiklusele suletud Aardla ja Riia tänava ristmikule ehitatud viaduk. Ehitajal on soov see liiklusele avada juba mõne nädala jooksul ehk oktoobri lõpuks. «Praegu võib töödes seisakuid tekitada ilmastik, kuid muus osas tööseisakuid tekkida ei tohiks,» lisas GRK Infra ehitusjuht.

Suur Riia rigni viadukt peaks eelduste kohaselt liiklusele avatama novembris. Kaido Ivask, et seal on veel tarvis paigaldada mõned piirded. «Ei julge lubada, kas päris 1. novembriks saab sealt üle sõita, kuid plaanis on see lõik avada novembri esimeses pooles,» sõnas Kaido Ivask. Kogu liiklussõlm peab valima 2023. aasta veebruari lõpuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles