Vambola Paavo: unustatud koht lennunduskaardil

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: Kristjan Teedema

Tartu ühendustest muu maailma ja pealinnaga on räägitud mitukümmend aastat, ent edasiminek on vaevaline. Tallinnaga ühenduse pidamiseks oleme saanud uued rongid ja bussid ning kiirus on pisut tõusnud, kuid lendamisega on täbarasti. Oktoobris kaob seni ainuke lennuliin ja siis oleme lennunduse kaardil tühi koht. Hüvasti, Finnair!

Põhjuseid, mis selle on tinginud, tuleb otsida kaugemast ajast. Meil ei olnud pikka aega ajakohast lennujaama. Kui lennukompaniid Eestit avastasid, magasime õige hetke maha. Pidasime vaidlusi Raadi sõjaväelennuvälja tsiviilkasutusse võtmise üle, aga lõpuks lasime Raadil laguneda. Siis pidasime Ülenurme lennuvälja rajapikenduse üle riigiga dialoogi, lõpuks midagi tehtigi.

Tartu elanike arv on pisut üle 90 000, tahame ühendusi, mis on omased mitmesaja tuhandelistele linnadele, kuid kuidagi ei saa vedama. Tallinna lennujaama läbib päevas umbes 9000 lendajat, meil Ülenurme heal juhul 70. Kas on nii, et peale kliinikumi arstide ja ülikoolide õppejõudude polegi meil suurt lendajaid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles