Tartumaa sulgpallurid võitsid 19 kulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helina Rüütel Nõo sulgpalliklubist
Helina Rüütel Nõo sulgpalliklubist Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Nädalavahetusel toimusid Tartu Ülikooli spordihoones Eesti noorte meistrivõistlused sulgpallis, kus parimad selgitati viies vanuseklassis. Nii Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi, Triitoni kui Nõo sulgpalliklubi sulgpallurid jätsid koju hulganisti poodiumikohti, 22st esikohast jäeti Tartumaale koguni 19.

Edukaim oli Triiton 12 esikohaga, Nõo sulgpalliklubi saagiks oli kaheksa esikohta, Tartu Ülikooli sulgpallurid võitsid kaks esikohta.

U19 vanuseklassis tuli kolmekordseks võitjaks Nõo sulgpalliklubi esindaja Robert Kasela, kes lisaks üksikmängu esikohale võitis paarismängus koos klubikaaslase Mikk Järveojaga ja segapaarismängus, kus partneriks alles 15-aastane Nõo neiu Helina Rüütel.

Kolmekordseks võitjaks tuli ka Kristin Kuuba Nõo sulgpalliklubist. Lisaks ülekaalukale võidule U17 vanuseklassi üksikmängus, kus teiseks jäi Marianne Haar Triitonist, tuli võit ka U15 paarismängus koos Helina Rüütliga. Segapaarismängu partneriks oli Mihkel Laanes Triitonist.

Mihkel Laanes võitis esikoha ka U15 noormeeste üksikmängus ja koos trennikaaslase Revo Postiga ka U17 paarismängus. U17 neidude paarismängu parimad olid Marianne Haar ja Sale-Liis Teesalu Triitonist. U17 noormeeste üksikmängu kuldmedali tõi Triitonile Heiko Zoober.

U-15 meespaarismängu ja segapaarismängu esikohad läksid Triitonisse. Segapaarismängu parimad olid Mikk Õunmaa ja Edith Rästa; poiste paarismängus Mikk Õunmaa ja Andres Roogsoo.
U15 neidude võitja Sale-Liis Teesalu pidi nii poolfinaalis kui finaalis pingutama kolm geimi, kui vastasteks olid sitked Nõo tüdrukud. Poolfinaalis tuli võit Helina Rüütli üle ja finaalis Kati-Kreet Marrani üle.

U13 tüdrukutest oli parim Liisa Tannik Triitonist, teiseks jäi Hannaliina Piho (TÜ ASK). Sama vanuseklassi poistest võitis Triitoni sulgpallur Matis Kaart. Kaart oli parim ka segapaarismängus koos Hannaliina Pihoga.

Piho oli edukas ka U13 tüdrukute paarismängus, mille võitis koos Karolin Kardmaaga. Poiste paarismängu kullavõitjad olid Karl Kert Triitonist koos Marcus Lõoga Nõost.

Tartumaale tuli ka U-11 tüdrukute kolmikvõit. Esimeseks mängis end Kirke Karolin Heiter Nõost, teiseks jäi Victoria Sulbi ning kolmandaks Eva Tzizikova (mõlemad Triitonist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles