Tartu rattaringlus laienes Kambja valda Külitsele

Tartu Postimees
Copy
Kambja vallavanem Illari Lään ja Tartu abilinnapea Raimond Tartu rattaringluse parkla avamisel Külitsel.
Kambja vallavanem Illari Lään ja Tartu abilinnapea Raimond Tartu rattaringluse parkla avamisel Külitsel. Foto: Marko Ojakivi

Täna, 3. oktoobril avasid Kambja vallavanem Illari Lään ja Tartu abilinnapea Raimond Tamm Külitsel Tartu rattaringluse laenutuspunkti. Lähiajal lisanduvad rattaringluse parklad ka Ülenurme ja Tõrvandisse.

Vallavanem Illari Lääne sõnul on koostöö ajendiks nii tervislik liikumine kui ka parema ühenduse tagamine. «Soodustamaks inimeste tervislikku liikumist oleme koostöös Tartu linnaga rajamas rattaringluse punkte,» rääkis Kambja valla vallavanem. «Samuti jätkame kergliiklusteede võrgustiku arendamist sooviga ühendada turvaliselt omavalitsuse äärepiirkonnad valla keskusega.»

Tartu rattaringlus on avalik rataste kasutamise iseteenindussüsteem lühikesteks sõitudeks. Rattaringluse kasutustingimuste, parklate ja hinnakirjaga on võimalik tutvuda rattaringluse kodulehel.

Käesolevast aastast saavad Kambja valla elanikud laenata ka Bolti elektritõukerattaid Ülenurmest ja Tõrvandist kuni Eesti lennuakadeemiani.

Tartu linna rattaringluse laienemist Kambja valda rahastatakse maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest 135 000 euroga.

Lisaks Külitse rattalaenutuspunktile avatakse lähiajal parklad Ülenurme ja Tõrvandi Coopi kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles