Eesti Rahva Muuseumist startis rahvusvaheline Laulutee (1)

Tartu Postimees
Copy
ERMis said kokku Soome, Eesti, Läti ja Leedu koostööpartnerid.
ERMis said kokku Soome, Eesti, Läti ja Leedu koostööpartnerid. Foto: Ragnar Vutt

Eilsel rahvusvahelisel muusikapäeval kogunesid Eesti Rahva Muuseumis rahvusvahelise uue koostööprojekti Singing Heritage Route (eesti keeles Laulutee) partnerid Soomest, Eestist, Lätist ja Leedust. 

Idee ühisest marsruudist ja koostööst algatasid Soome runolaulu akadeemia eestvedajad.

Laulutee eesmärk on tuua esile regilaulu ja rahvamuusika tähendust turismivaldkonnas, tutvustada ehedaid sihtkohti ja kultuuripärandi allikaid meie mäluasutustes. Laulutee, mille pikkus on 2250 kilomeetrit, ühendab paljusid laulutraditsioone: nii regilaulu Soomes, Ingerimaal, Karjalas ja Eestis, seto leelot, Ida-Läti piirkonnas tuntud «puspolssiga» laulmist kui ka Leedu sutartinés-laulmist.

Koostöö algatajate hulgas Eestis on Eesti kirjandusmuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Seto instituut, Sibulatee ja Lõuna-Eesti turismiklaster.

Eesti Rahva Muuseum saab ühise koostöö kaudu laiemalt tutvustada muuseumi sariüritusi ja algatusi, näiteks Folk-Offi, autorikontserte, koorimuusikaüritusi, regilaulutubasid, Maatasa festivali, sarja «ERM tantsib». Kindlasti pakub Laulutee külalistele huvi regilaulu osa püsinäitusel «Kohtumised». Lisaks rikastab teemat ERMi soome-ugri püsinäitus «Uurali kaja».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles