GALERII Tartu sai hooaja avamängus ülinapi võidu

Copy

Tartu ülikooli Maks & Moorits alistas Eesti-Läti liiga avamängus seisuga 72 : 70 Tallinna Kalev/Audentese meeskonna.

Saali oli fänne kogunenud tublisti rohkem kui ainsas koduses kontrollmängus Valmiera vastu. Lõplik pealtvaatajate arv oli 616. Igatahes ootusi ja omajagu teadmatust oli enne kohtumist õhus tunda.

Esimene poolaeg

Tartu alustas mängu kindlamalt, asudes kolme poole minutiga 9 : 0 juhtima. Tänu agressiivsele kaitsele ei lastud Tallinna meeskonnal häid viskekohti välja mängida. Eriti säras ülikoolilinna uus Slovakkia keskmängija Tomaš Pavelka, kes vastastele korvi all mitmel juhul käe peale pani.

Oma esimese korvi sai Kalev/Audentes, kui esimesest veerandist oli mängitud enam kui viis minutit. Pärast seda kulges mäng juba võrdsemalt, kuid Tartu suutis alguses kätte võidetud edu hoida ja teisele veerandajale mindi vastu seisuga 19 : 7.

Teine veerandaeg jätkus umbes samas rütmis. Kalev/Audentes üritas vahet vähendada ning pääses korra ka 10 punkti peale, kuid Tartul olid mängus vastused olemas ja esimene poolaeg lõppes seisuga 41 : 24.

Esimese poolaja suurimad skooritegijad olid Tartu poolel Hendrik Eelmäe 10 punkti ja Märt Rosenthal 7 silmaga. Kalev/Audentese edukaim oli Sten-Timmu Sokk 5 punktiga.

Teine poolaeg

Kalev/Audentes tuli kolmandat veerandaega mängima täiesti uue hingamisega. Kohe tehti 8 : 0 vahespurt ja veerandaja keskpaigaks oli seis juba viigis. Tallinna meeskond tegutses kaitses oluliselt agressiivsemalt, mis tõi Tartu poole pealt rohkelt pallikaotusi. Eriti hoogu sattus Rain Veideman, kellel oli veerandi lõpuks koos 16 punkti. Viimasele kümnele minutile mindi vastu juba külaliste 53 : 51 eduseisus.

Mäng pöördus uuesti Tartu kasuks, kui Kalev/Audentese pink tehnilise vea võttis. Vabaviskeid täis rünnaku lõpuks oli seis 58 : 53. Lisaks tehnilisele olid juba kolm minutit pärast veerandi algust Tallinna meeskonnal täis ka kõik vead.

Vahe püsis stabiilselt 5–7 punkti peal, kuniks Veideman tabas pärast karmi viga kaks vabaviset ja tegi seisuks 65 : 62. Mängu lõpuni jäi kaks minutit. Viimased kohtumise hetked kulgesid tasavägises punkt punkti mängus. Lõpuks sai otsustavaks Andrii Voinalovychi tabav vabavise ja hea tegutsemine kaitses, mis tõi Tartule raske 72 : 70 võidu.

Statistika:

Tartu ülikooli Maks & Moorits:

Märt Rosenthal 13 punkti, 8 lauapalli ja 7 söötu

Tomaš Pavelka 12 punkti, 13 lauapalli ja 5 blokki

Tallinna Kalev/Audentes:

Rain Veideman 22 punkti ja 3 vaheltlõiget

Kristjan Kangur 14 punkti, 7 lauapalli ja 6 söötu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles