Tänavu toimub Teadlaste Öö Tartus teisiti

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Eelmistel aastatel on Teadlaste Öö festival silma paistnud roheliseks värvitud veega Raekoja purskaevus. Tänavu on sündmus aga tagasihoidlikum.
Eelmistel aastatel on Teadlaste Öö festival silma paistnud roheliseks värvitud veega Raekoja purskaevus. Tänavu on sündmus aga tagasihoidlikum. Foto: Kristjan Teedema

Homme on terve nädala väldanud Teadlaste Öö festivali kulminatsioon ja põnevaid sündmusi võib leida üle Eesti. Siiski on Tartus festival tavapärasest tagasihoidlikum.

Kui tavapäraselt on Teadlaste Öö festivali eest vedanud teaduskeskus Ahhaa, siis tänavu Ahhaa suurejoonelist üritust ei korralda. «Et me tavapärast rahastust ei saanud, siis ei tahtnud poole vinnaga teha, pigem jätsime selle aasta vahele,» seletas Ahhaa sündmuste juht Monica Sasi.

Ta lisas, et siiski koondasid nad tänavused ürituste korraldajad ühele kodulehele, et huvilistel kergem oleks valikut teha. 

Ahhaa teaduskeskuses on homme tavaline päev, aga Teadlaste Öö puhul on teadusteatrid Eestile tiiru peal tegemas. Nimelt on tegemist Eesti teadusagentuuri ja Ahhaa ühise projektiga «Ahhaa, teadus ratastel!». «Soovime viia iga Eesti maakonna ühte kooli teadusteatri etenduse ja ühe teadusepopulariseerija,» seletas Sasi. 

Siiski võib homme Tartu linna eri paigus leida Teadlaste Ööle pühendatud üritusi. Tartu loodusmajas on avastusrada «Tunne Eesti teadlasi», mille abil on võimalik Eesti teadusmaailmaga lähemalt tuttavaks saada. Samuti on avatud loomatuba, kus saab uudistada lemmikloomi, ning talveaias avastada eksootilisi taimi.

Tartu ülikool on Teadlaste Öö üritusi korraldamas kuues paigas. Näiteks botaanikaaias toimuvad ekskursioonid nii toas kui õues. Ülikooli laborid avavad oma uksed ning kutsuvad külla ja ka töötubadest osa võtma.

Physicumis peetakse debatti teemal «Kliima muutub. Ja mis siis?», mida on oodatud kuulama kõik huvilised.

Teadlaste Öö täpsema kavaga saab tutvuda kodulehel teadlasteoo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles