GALERII ⟩ Karjääriredelilt kõigepealt liuga alla ning lõpuks hüpe tundmatusse

Copy

Pirogovi platsilt kostvad hõiked, ergutused ja kommentaarid täidavad kolmapäeva õhtul kogu kesklinna, sest käimas on Tartu tudengipäevade kultuslikuim sündmus läbi aegade – esmakursuslaste ristimine ehk rebasteerimine.

Pirogovi platsile üles seatud katsumuste rada, mis rebasele täisväärtusliku tudengi staatuse peaks andma, koosnes kõigepealt libedast allakäiguteest, mida kirjeldada ei ole mõtet, targem on vaadata seda Kristjan Teedema tehtud piltidelt.

Aga läbida tuli ka ÕIS (ÕIS on lühend, mis märgib õppeinfosüsteemi), ja see ÕIS oli otsekui ämblikuvõrke täis džungel, millest läbisaamisel tuli kasutada mingit loogikat, mida ära tabada oli võimatu. Just nii nagu päriseluski. Siis ootas tudengit ees poomil kõndimine ehk kaarsilla ületamine, siis veel ronimist ning lõpuks tornist alla tundmatusse hüppamine. See hüpe andis üsna suure adrenaliinilaksu, mille peale mõni allahüpanu ei osanud pärast šokist vabanemist öelda muud kui et: «Lahe!»

Lõpuks võis minna vallatlema raamatukokku, mille riiulid olid täidetud jookidega, ja sealt siis edasi, kuhu tahes.

Ära ei tohtinud unustada vande andmist, milles esmakursuslased tõotavad, et nad läbivad kohusetundlikult oma õpingud, kuid ei unusta vahepeal ka vaimu välja puhkamast. Esimene väljapuhkamine leidiski aset pärast rebasteerimist Värske Liha Peol klubis Illusioon, kus saab või sai möllata kuni hommikul kella neljani.

Tartu tudengipäevade meediajuht Anna Kuus ütles, et rebasteerimisele oli registreerinud end 900 Tartu kõrgkoolide esmakursuslast, täpne number polnud veel päriselt selge, aga see 900 on poole rohkem kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles