Muinsuskaitsealasid võib võrrelda veekogudega, kus randa pääsu sulgemine on keelatud ning kallas peab jääma avalikku kasutusse. Mõlemas ruumis kehtib ühiskondlik kokkulepe, et tegu on väga väärtuslike ruumidega, mis peavad jääma kättesaadavadaks kõigile. Michelini klassi restoran seda tingimust ei täida.
Tellijale
Kolm noort arhitekti: Hea ruumi eliteerimine. Nüüd ka Toomel (5)
Käivitunud on tormiline debatt selle üle, milline restoran toomkiriku varemetesse kõige paremini sobib. Arutelu on vedanud erainitsiatiiv ja -huvi, tervitatav ju, ent silma torkab liiga kitsas lähenemine nõnda keerulisele ja väärtuslikule ruumile. Arutelu selle tundliku koha üle on alanud valest otsast, restorani interjöörist, kuigi küsima peaks hoopis tähtsamaid küsimusi.