Tartu loodusmajas saab näha Matsalu loodusfilmide festivali parimaid linateoseid

Tartu Postimees
Copy
Kaader filmist «Pesukarud, ellujäämissõdalased».
Kaader filmist «Pesukarud, ellujäämissõdalased». Foto: Kuvatõmmis

Sel sügisel tähistab Matsalu loodusfilmide festival ehk MAFF 20. sünnipäeva ja käesoleval nädalal saab kolmapäevast reedeni festivali parimaid filme nautida ka Tartus. Tartu loodusmajas linastuvasse valikusse jõuavad nii žüriilt äramärkimise ja eriauhinnad pälvinud teosed kui ka parima operaatoritöö ja parima montaaži poolest esile tõstetud filmid. Publik saab hääletada oma lemmikfilmi poolt.

Matsalu loodusfilmide festivali eesmärk on eelkõige tutvustada ja tunnustada uusi loodusfilme ning nende loojaid. Iga-aastasel festivalil tuuakse vaataja ette lai valik uutest linateostest üle maailma, teemad ulatuvad nii metsikust loodusest, inimtegevuse ja looduse koosmõjust, keskkonna jätkusuutlikkusest ja looduskaitsest kuni ekspeditsioonide ja põlisrahva eluviisideni välja.

MAFFi filmiõhtute Tartu loodusmaja koordinaatori Annelie Ehlvesti sõnul annab Matsalu festivali filmide Tartusse toomine võimaluse olla kursis looduskaitses aktuaalsete probleemide ja sõnumitega ning tuua need otse loodusmaja õpilaste ja loodushuvilise linnarahva silme ette. Loodetavasti annavad filmid visuaalselt võimsa tõuke keskkonnateemadele kaasa elamiseks ja enda rolli mõtestamiseks selles ning toovad lähemale ka nende riikide, kultuuride ja loomaliikide eluraskused ja olemise ilu, kellele me ehk igapäevaelus mõelda ei oska.

Filmid linastuvad Tartu loodusmaja saalis kolmel nädalapäeval: kolmapäevast, 28. septembrist kuni reede, 30. septembrini kell 17 ja kell 19. Neljapäeval esilinastub parima operaatoritöö auhinna võitnud «Metsikud mesilased» ja reedel parima montaaži kategoorias võitnud «Elevant ja termiit».

Neljapäeva hommikul kell 10 ja 12 oodatakse aga kooliklasse ja õpilasrühmi noorte kliimahommikule, kus filmile järgneb vestlusring riigikohtu nõuniku Pihel Kuusega kliimajuhtumite kohtuprotsessidest.

Kõigil filmidel on eestikeelsed subtiitrid, filmiõhtute pilet on 2 ja 3 aurot, kooliõpilased saavad filme nautida tasuta. Võimalik on soetada kolmepäevane pass kõigi filmide vaatamiseks. Pileteid müüakse kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles