Tartu ülikooli väärikate õppijate uue õppeaasta tähelepanu keskendub keskkonnale

Copy
Väärikad kuulajad auditooriumis.
Väärikad kuulajad auditooriumis. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli väärikate ülikooli on osalema oodatud kõik üle 50-aastased õpihuvilised, Tallinnas küll üle 60-aastased, aga lisaks piirkondlikele loengutele jätkub väärikate ülikoolis veebiseminaride programm, mis eelmisel aastal osutus vägagi menukaks.

Loengutel ja seminaridel käsitletakse aktuaalseid ja silmaringi laiendavaid teemasid. Uuel õppeaastal on tähelepanu all keskkonnateadlikkuse ja -hoiuga seotud teemad ning programmide koostamisel tehakse koostööd keskkonnaametiga.

Tartu ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen rõõmustas, et uut õppeaastat saab alustada auditooriumis.

«Ma usun, et väärikate ülikooli programmides õppijad on viimastel aastatel lisaks konkreetsete teadmiste omandamisele arendanud oma digioskusi Zoomi seminaridel ja arvutikursustel osalemise või veebiloengute vaatamise kaudu,» ütles ta. «Kuid lisaks loengute kuulamisele on väärikatele oluline ka suhtlemine kursusekaaslastega, kogemuste jagamine ja inspiratsiooni saamine.»

​Vanemuise 46, Tartu.​
​Vanemuise 46, Tartu.​ Foto: Kristjan Teedema

30. septembril toimub väärikate ülikooli Tartu programmi avaloeng «Kiviaegse ajuga kaasaegses maailmas» Vanemuise 46 ringauditooriumis. Selle peab Tartu ülikooli loomaökoloogia õppetooli juhataja professor Raivo Mänd, kes räägib oma peamisest uurimisvaldkonnast – evolutsioonilisest ökoloogiast.

Registreerumine Tartu programmi on juba mõnda aega avatud, täpsem info TÜ väärikate ülikooli veebilehel. Loenguprogrammile saab registreeruda avaloengus ka kohapeal.

Tartu programmi loengud toimuvadki Vanemuise 46 ringauditooriumis kord kuus reedeti kell 14.15–16. Kõik õppijad, kes on osalenud vähemalt 75 protsendil loengutest, saavad Tartu ülikooli täiendusõppe tõendi.

2010. aastal alustanud väärikate ülikool on 12 aastaga suureks kasvanud. Algusaastatel pakuti loenguid ja seminare vaid Tartus, Pärnus ja Tallinnas, kuid nüüd saavad väärikad programmides osaleda 15 Eesti piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles