Roman Fosti plaanib Tartu linnamaratoni võita ja püsitada uue rajarekordi

Tartu Postimees
Copy
Roman Fost läheb Tartu linnamaratonile võitu ja rekordit püüdma.
Roman Fost läheb Tartu linnamaratonile võitu ja rekordit püüdma. Foto: Elmo Riig

Tänavune, 11. Tartu linnamaraton on kogenud sportlasele Roman Fostile eelviimane, kuhu ta läheb võidu nimel jooksma. Peale võidu proovib ta enda nimele püüda ka rajarekordit. 

Maratoniks valmistudes rääkis Fosti, et oma eelviimasele nii-öelda tõsisele maratonile läheb ta vastu õnnelikult. Siht on seatud küll võidule ja rekordi püstitamisele, kuid need pole jooksu ainsad eesmärgid.

«Tartus olen lõpetanud bakalaureuse, iga tänavalõik on tuttav, nii et tahaks korra uuesti üle vaadata, mis siin linnas ka muutunud on,» rääkis ta. Fosti leiab, et Tartu on nooruslik linn ja seetõttu jätab elava mulje, sest kuskil ikka keegi elab kaasa.

Kuigi Fostil on suur maratonide pagas, on ta Tartu linnamaratonil varem osalenud vaid kahel korral: 2017. aastal 10 km distantsil, mille ta võitis, ning 2018. aastal poolmaratonil.

«Kuna olen tippsportlasena aastail 2014 kuni 2022 võistelnud suve lõpus maratoni tiitlivõistlusel, siis Tartu linnamaratoniks pole olnud aega uut treeningtsüklit läbida,» seletas Fosti. «Lisaks on ka mänedžerilt tulnud välisvõistluste pakkumisi, neil on olnud tugevam konkurents.» 

Tulevikuplaanidest teab ta öelda niipalju, et oma viimase tõsise maratoni jookseb ta järgmisel aastal Tallinnas. Seal püüab ta alistada 2:20 piiri ning sellega ka oma viimase Eesti meistrivõistluste medali võita.

Pärast seda ootab teda aga uus eluetapp, kus võitude ja rekordite püüdmine pole esikohal. «Küll aga naudin ma väga sportimist, ja eriti jooksmist, ning plaanin veel maratonidel pikalt osaleda,» rääkis tippsportlane.

Tartu linnamaraton toimub 1. oktoobril Tartu linnatänavatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles