Omniva kaotab Jõgeva vallast kaks kirjakasti ja sulgeb ühe postkontori (3)

Tartu Postimees
Copy
Kirjakast.
Kirjakast. Foto: Sille Annuk

Omniva esindajad pidasid Jõgeva vallajuhtidega aru ning postiteenuse pakkuja otsustas sulgeda Jõgeva vallas uuest aastast ühe postkontori ning viia ära kaks kirjakasti.

Omniva postiasutuste Ida piirkonna juhataja Natalja Tervinski selgitas, et koos e-kaubandusega on kasvanud ka pakkide saatmine pakiautomaatides ja väheneb postiasutustes kohapeal teenuste kasutamine. Arvestades vähenevat postiteenuste kasutamist Sadala postipunktis kohapeal, otsustati selle tegevus lõpetada tuleva aasta alguses. Et kohalikud elanikud saaksid harjumuspäraselt jõulupakid ja aastavahetusel heade soovidega postkaardid teele saata või kätte saada, on sulgemine plaanis alles järgmise aasta 14. jaanuaril.

Samas rõhutas Tervinski kirjalikus pöördumises, et postiteenus ei kao kuhugi, Sadalasse saab kohale kutsuda personaalse kirjakandja. Sadalale lähim postipunkt on Tormas. Pakke saab saata-saada ka Jõgeva, Torma ja Palamuse pakiautomaatide kaudu.

Jõgeva vallas on 24 kirjakasti ja enamikku kasutatakse väga aktiivselt. Näiteks Jõgeva linna seitsmest kirjakastist saadetakse kokku üle 800 kirja kuus, rohkem kui 400 kirja liigub läbi Jõgeva postkontori kirjakasti. Kuid Jõgeva aleviku Poe tänava ja Kõnnu kirjakastis on olnud alla viie kirja kuus või ei ole olnud ühtegi kirja, seetõttu laseb Omiva need oktoobris eemaldada. Kui postiasutust ei ole läheduses, siis saab kirju saata ka personaalse kirjakandja abil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles