Heategevusliku teatejooksu avab linnapea Urmas Klaas

Tartu Postimees
Copy
Heategevuslik Teatejooks.
Heategevuslik Teatejooks. Foto: Marko Mumm

23. septembril Tartu Raekoja platsil toimuva heategevusliku teatejooksu avab linnapea Urmas Klaas. Soojendusvõimlemist juhendab EOK spordinädala patroon ja endine kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Heategevusliku teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on üritus kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks.

«Jooksurõõm on vallutanud kogu Eesti. Tänavu on teatejooksule registreerinud üle 12 200 õpilase, mis on ühtlasi uus osalejate rekord. Paljudes koolides on teatejooksul osalemisest saanud omaette traditsioon, mida ootavad nii õpilased kui ka õpetajad,» rääkis Pallase.

Tänavu juba 17. korda toimuval teatejooksul saab osaleda 28 kohas üle Eesti: nii staadionitel, parkides kui ka linnakeskustes. Sportlased, kohaliku spordiliikumise eestvedajad ja toetajad avavad toimumiskohtades teatejooksu ning juhendavad ka soojendusvõimlemist. Tartus avab teatejooksu linnapea Urmas Klaas ning soojendusvõimlemist juhendab EOK spordinädala patroon ja endine kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitata. «Teatejooksu ja kogu spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning populariseerida sportlikke eluviise. Lisaks annab teatejooks panuse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,» lisas Pallase.

Jooks toimub 8-liikmelistes võistkondades, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool saab välja panna piiramatul arvul võistkondi.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfondi SA kontole SEB pangas kontonumbrile EE451010220268957228 märksõnaga «teatejooks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles