Karuga võib kohtuda ka Vereta Jahi ülevaateraamatus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Raamatu 36. leheküljel on avaldatud Olavi Hiiemäe foto «Viimane urhatus».
Raamatu 36. leheküljel on avaldatud Olavi Hiiemäe foto «Viimane urhatus». Foto: Repro

Kuu tagasi Tallinnas esitletud suures ja paksus, 208-leheküljelises raamatus, mis võtab kokku fotovõistluse Vereta Jaht möödunud veerand sajandit, leidub väga palju huvitavaid looduses tabatud ja jäädvustatud hetki. Nende seas on tartlastele kui Eesti karupealinna elanikele praegu eriti aktuaalseid fotosid.

«Vereta Jaht 25», koostanud Indrek Ilomets, kirjastanud Aasta Raamat.
«Vereta Jaht 25», koostanud Indrek Ilomets, kirjastanud Aasta Raamat. Foto: Repro

Indrek Ilometsa koostatud raamatus «Vereta jaht 25» on rohkem kui 250 pilti, nende hulgas konkursi 25 aasta võidupildid ja 61 jahilise lemmikfotod. Karusid on näha üheksal leheküljel, ühel neist on tänavu peaauhinna võitnud Olavi Hiiemäe foto «Viimane urhatus».

Hiiemäe meenutuse kohaselt tundis ta Alutagusel suurt tumedat kogu märgates, kuidas pulss viskus kahesaja peale. «Pulss kiirenes veelgi, kui mõne hetke pärast hakkas loom mööda teed minu poole liikuma,» kirjutab ta leheküljel 36.

Üheksa minutiga jõudis see tume kogu fotograafist umbes 30 meetri kaugusele, pööras külje ette, ajas pea kuklasse, punnitas ninasõõrmeid, tõmbas mõne korra sügavalt õhku, urhatas ning pani siis okste ragisedes tihnikusse ajama.

Raamatu lõpus on ingliskeelne kokkuvõte Eesti loodusest ning aastal 1997 esimest korda toimunud ja tänini peetud Vereta Jahist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles