Maailma toidumekades või foodie city’des ei hinnata toidukohti enam pelgalt toidu väljapaneku või maitsebuketi poolest, vaid tunnustatakse kohaliku toorme kasutamist, toiduainete koosluse mõju organismile, oskust anda edasi kohalikku eluolu ja atmosfääri, toiduainete lõpuni kasutamist ehk nose to tail’i kontseptsiooni. Seda sõltumata toitlustuskoha formaadist. Toit võib olla maitsev, meeldejääv, tervist toetav ja traditsioone au sees hoidev lihtsas pubis või tippklassi restoranis. See ongi suund, kuhu peaksime Tartus pürgima.
Tänavune Michelini Guide’i mõistes Tartu rahvusvahelisele toiduareenile toomine on märgiline ja ühe suurema arenguhüppe algus. Teame, millist mõju avaldavad regioonile nii Michelini tärnid kui ka soovitused: areneb terve konkurents, laieneb välisturistide hulk, suureneb müügitulu, pikeneb inimeste sihtkohas viibimise keskmine aeg, kasvab noorte ja andekate kokkade huvi piirkonda tööle tulla. Näiteks Taanis Aarhusis, kus esimest korda said kolm restorani ühe Michelini tärni 2015. aastal, kasvas järgmisel aastal välisturistide ööbimiste hulk seitse protsenti, lisaks kasvas Taani siseturistide ööbimiste hulk tolsamal aastal kümme protsenti. Et Aarhus ei ole suur sihtkoht, mõjutas selline esiletõstmine linna ligitõmmet märgatavalt. Nüüdseks on on Aarhus tõeline toidusihtkoht, kus on üks kahetärni-, kolm ühetärni- ja üheksa Michelin Guide’i soovitusega restorani.