Tartu toitlustusmaastik on viimase kümne aastaga muutunud silmanähtavalt. See areng on tipnenud tänavu kolme Tartu restorani Michelini Guide’i tunnustamisega, mis on linnale mõistagi suur au. Meie armsast linnast leiab huviline valiku à la carte’i restorane, moodsas võtmes ja ka traditsioonilisi pubisid, õdusaid kohvikuid, lihtsaid võileivakohti, rahvuskööke. Just see peakski olema ühe toreda tänapäevase linna tunnusjoon – pakkuda valikuid, nii iseendile kui ka külla tulnuile, olla meelepärane nii toidukriitikutele kui kohapeal elavatele ja toimetavatele inimestele. Kuid nüüd ei tohi jääda loorberitele puhkama.
Tellijale
Kaili Ojamets: ärme kohuta ära andekaid ja julgeid (13)
Maailma toidumekades või foodie city’des ei hinnata toidukohti enam pelgalt toidu väljapaneku või maitsebuketi poolest, vaid tunnustatakse kohaliku toorme kasutamist, toiduainete koosluse mõju organismile, oskust anda edasi kohalikku eluolu ja atmosfääri, toiduainete lõpuni kasutamist ehk nose to tail’i kontseptsiooni. Seda sõltumata toitlustuskoha formaadist. Toit võib olla maitsev, meeldejääv, tervist toetav ja traditsioone au sees hoidev lihtsas pubis või tippklassi restoranis. See ongi suund, kuhu peaksime Tartus pürgima.