Gea Kangilaski: isiklikest kinganinadest ja soovidest tuleb kõrgemale tõusta (3)

Gea Kangilaski
, Tartu abilinnapea, SDE
Copy
Gea Kangilaski
Gea Kangilaski Foto: Ragnar Peets

Praegu ei ole veel võimalik öelda, kas Toomemäele toomkiriku varemeisse restorani teha tohib või mitte. Toomkiriku varemed kuuluvad Tartu ja Eesti väärtuslikema ehituspärandi hulka, samuti on Toomemägi looduskaitsealune park, olles elupaik mitmetele hävimisohus liikidele, eelkõige nahkhiirtele.

Me ei saa restoranimõtet hinnata ega ehitusele rohelise tule andmist isegi kaaluda enne, kui muinsus- ja looduskaitseküsimused on vastatud.

Tartu linna muinsuskaitsekomisjon arutas plaani 28. augustil ja leidis, et kavandatav ümberehitus on ebatavaline (kindlasti ka väljakutseterohke), mistõttu tuleb selle põhimõttelise sobivuse kaalumiseks ja kõigi kitsaskohtade võimalikult varajaseks avastamiseks saata see ehitismälestiste eksperdinõukogu keskaegsete mälestiste ja varemetega seotud küsimustega tegelevale töörühmale, muinsuskaitseameti menetluskomisjonile ning arheoloogiapärandi ja ehitismälestiste eksperdinõukogudele, kes hindavad ehituspärandi väärtuste säilimist projekti teostamisel. Tegemist on päris mitme riikliku taseme eksperte koondava komisjoniga, kellelt me hinnangut alles ootame.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles