Galerii ⟩ Toomemäe külje all sageli põlema pistetud hoonete asemele peaks kerkima uued majad (1)

Tartu Postimees
Copy

Tartus Toomemäel Liivi tänaval aastaid tühjalt seisnud ja seetõttu pahatihti ka tulekahjus kannatada saanud hoonete asemel soovib Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) lasta ehitada uued hooned. Parima lahendus leidiseks kuulutas RKAS välja ideekonkursi, mille võitis arhitektibüroo Kolm Koma Arhitektid.

Konkurss puudutab suuremat ala kui vaid Liivi tänava puithooneid. Võistluse ülesanne oli leida Tartu vanalinna muinsuskaitsealale jääva Näituse 6, 2 ja 2a, Veski 26a, J. Liivi 3, 5 ja 7 kinnistutest koosnevale alale parim planeeringuline lahendus uushoonestuse rajamiseks, mis võetakse aluseks edasise detailplaneeringu koostamiseks. Kavandatavast uushoonestusest moodustab 75 protsenti korterelamumaa sihtotstarve ja 25 protsenti toetav otstarve.

Žürii hindas kavandite ideed ja vormi, vastavust ülesandele ning selgitas anonüümselt, märgusõnade kaudu välja konkursi võitja. Žürii tunnistas ideevõistluse võitjaks töö «Aja rütm. Mikroidentiteedid». Võidutöö autorid on arhitektid Annika Laidroo, Jaano Parmakson, Lisette Tiirik ja Urmo Mets, kes esindavad osaühingut Kolm Koma Arhitektid. Võidutöö auhindnaks on 10 000 eurot.

Žürii sõnul on võidutöö korralikult läbi töötatud ja vormistatud lahendus, mis on leidnud parima tasakaalu planeeritavate mahtude ning olemasoleva korrapäratu keskkonna vahel.

Ideevõistluse žüriisse kuulusid žürii esimees Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus, Tartu linnavalitsuse üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku, Riigi Kinnisvara ASi projektidirektor Kärt Vabrit, Riigi Kinnisvara ASi arhitekt Kalle Komissarov ning Tartu linna muinsuskaitse peaspetsialist ja arhitektuuriajaloolane Egle Tamm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles