OTSEÜLEKANNE Tartu 2024 võtab luubi alla külalislahkuse Lõuna-Eestis

Tartu Postimees
Copy
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust.
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust. Foto: Margus Ansu

Täna kell 13–16 toimub Mooste folgikojas Kultuurikompassi foorum «Kui külalislahke on Lõuna-Eesti?». Selle eesmärk on võtta kokku parimad kohalikud külalislahkuse praktikad ja uurida lahendamist vajavaid ülesandeid.

«Poolteist aastat on jäänud ajani, mil Tartu on koos Lõuna-Eestiga Euroopa kultuuripealinn. Veel on aega teha ettevalmistusi,» selgitas Kultuurikompassi peakorraldaja Angela Ader. «Peagi peavad kohalikud kultuuriürituste loojad või rahvamajade pidajad vastu võtma tavapärasest rohkem väliskülalisi. Kutsume sel korral Kultuurikompassist osa saama ka turismiettevõtjaid, kellega koos 2024. aastal Lõuna-Eestist võtta välja maksimum ning luua külalistele kustumatud kogemused ja mälestused.»

Foorum on jagatud kahte teemaplokki. Esimene osa puudutab viise, kuidas meelitada turiste Lõuna-Eestisse, ning teine osa lahkab külalislahkust Lõuna-Eestis.

Kultuurikompassil esinevad Lõuna-Eesti turismiklastri projektijuht Kertu Vuks, EASi ja Kredexi ühendasutuse turismiturunduse valdkonnajuht Anneli Lepp, Tartu 2024 turundusjuht Marika Goldman, Tartu 2024 juht Kuldar Leis, kunstnik Peeter Laurits ning Ilmaveere sündmus- ja majutuskeskuse loojad Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp.

Osalemine Kultuurikompassil on tasuta. Kultuurikompassi foorum on korraldatud Tartu 2024, OÜ Acento ja Tartu linnavalitsuse koostatud keskkonnahoidlike ürituste korraldamise juhendi järgi.

Tartu ambitsioon on olla Eesti kultuurikorralduses suunanäitaja ja inspireerida enda nutikate lahenduste kaudu Euroopat. Kultuurikompassi foorum on kultuurikorraldajatele suunatud üritus, mille missioon on sütitada kultuurikorraldajaid, anda võimalus vabalt rääkida valdkonna olulisematest teemadest ja inimesi kokku tuua. Igal üritusel on oma teema, kus valdkonna eksperdid jagavad praktilisi nippe ürituste korraldamistest ning avavad strateegilist visiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles