Elurikkuse kasvatamiseks läheb mitu miljonit eurot

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Abilinnapea Gea Kangilaski tutvustas, et Tartu saab projekti raames juurde ka hulga rohekoridore. Üks neist kulgeb lodjakoja juurest mööda jõekallast Kvissentali elurajoonini.
Abilinnapea Gea Kangilaski tutvustas, et Tartu saab projekti raames juurde ka hulga rohekoridore. Üks neist kulgeb lodjakoja juurest mööda jõekallast Kvissentali elurajoonini. Foto: Ragnar Peets

Kvissentali matkarajale tuleb õpperada, Jaamamõisa oja ümbrus saab mõnusaks puhkealaks. Lootust on ka Supilinna tiigil. Need on mõned muutused, mida toob kaasa linna elurikkuse rohering, Euroopa Komisjoni projekt, mille eesmärk on muuta linn rohelisemaks.

Roheluse suurendamiseks on ette nähtud 3,7 miljonit eurot, millest linn tasub 1,5 miljonit eurot, ning viis aastat. Rohe-eesmärgid peaksid kava järgi täidetud saama viie aasta jooksul ehk 2027. aastaks.

Nimetatud eesmärkide hulka kuulub näiteks linna haljas­alade liigilise mitmekesisuse suurendamine ja rohekoridoride loomine, looduskaunite paikade ligipääsetavamaks muutmine, linnahaljastuse hooldamise hea tava koostamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles