Energia kallinemine toob kaasa hõredate ridadega saalid ja lootuse riigi toele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Paari kuu pärast saame näha, kuidas on mõjunud rasked ajad inimeste soovile kultuurist osa saada.
Paari kuu pärast saame näha, kuidas on mõjunud rasked ajad inimeste soovile kultuurist osa saada. Foto: Kristjan Teedema

Peagi saame omal nahal tunda, mida kõike toob energia kallinemine kaasa meie kodus ning kui raske on meil ots otsaga kokku tulla. Varsti selgub, kui palju meil jääb raha käia teatris, kontsertidel, näitustel, kinos ja muuseumides. Lähitulevikku on sellest vaatevinklist sunnitud pilke heitma ka kultuuriasutused. Kui kõrgele kerkivad piletihinnad? Kuidas energiahindade tõusu tõttu kallinenud elu mõjutab Vanemuise teatrit ja kontserdimaja, kunstimuuseumi, Apollo kino ja ERMi tegevust?

Vanemuise teatri piletihinnad kerkisid juba mais, sõltuvalt hinnagrupist 5–12 protsenti ehk kuni paar eurot, sest just siis läksid tavakohaselt müüki uue hooaja etenduste pääsmed. «Energiahindade muutust see loomulikult ei kompenseeri, kuid teater ei tohi pelgalt eliidi meelelahutuseks kujuneda ning hinda määrates peab Vanemuine seda kindlasti arvestama,» kommenteeris teatri juht Kristiina Alliksaar.

Kuidas mõjutab Vanemuise tegevust kultuuritarbija sattumine üha suuremasse majanduslikku kitsikusse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles