Ülikooli hargettevõte müüb enda tootmise rahastuseks Hiina kaupa

Liisa Salekešina
Copy
Tartu ülikooli kiletehnoloogia inseneri Maido Merisalu sõnul on ettevõttel Murrifier käsil oma teaduspõhiste toodete arendus.
Tartu ülikooli kiletehnoloogia inseneri Maido Merisalu sõnul on ettevõttel Murrifier käsil oma teaduspõhiste toodete arendus. Foto: Sille Annuk

Eesti-teemalises internetifoorumis jagas tähelepanelik Tartu ülikooli vilistlane pilte oma alma mater’i meenepoest, kus müüdi ülikooli haruettevõtte Murrifier tooteid. Kõrvutatud olid need kuvatõmmistega erinevatelt Hiina hulgimüügilehekülgedelt, kus müüdi sarnaseid tooteid mitu korda odavamalt. Nii mitmelgi foorumikülastajal tekkis küsimus, kas tõesti nii saabki rahvusülikool Hiina tooteid juurdehindlusega enda omade pähe müüa.

Kõnealused tooted olid süsihappegaasi kontsentratsiooni mõõdik, mida saab kasutaja kujundada kaasas olevate silmade ja kõrvadega, ning osooni baasil töötav desovahend. Hiina hulgimüüjatel on näiteks mõõdiku hind 12–14 eurot, kuid ülikooli veebipoes müüdi seda hinnaga 67,75 eurot. Selline ärimudel pole aga asjaosaliste sõnul arendusega tegelevate ettevõtete puhul midagi ebatavalist.

Kaks võimalust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles