Oktoobris täitub Elva suurte musklitega

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
VIII Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis algajatele.
VIII Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis algajatele. Foto: Margus Ansu

1. oktoobril toimuvad Elva spordihoones juba X Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Võistluste eesmärk on noorte seas sportliku elustiili propageerimine, jõusaalides treenimise populariseerimine, samuti ala propageerimine. Ühks eesmärke on ka võistluskategooriate tutvustamine.

Esimesed võistlused algajatele toimusid kulturist Imre Vähi algatusel juba 2010. aasta kevadel Tartu Kivilinna koolis. Läbi aegade on võistlejate arv kasvanud 14-lt 108-le ning lisandunud on järjest uusi võistluskategooriaid.

Alustati kulturismi ja bodyfitness'i kategooriaga, hiljem lisandusid klassikaline kulturism, bikiinifitness, rannafitness ja athletic fitness. Viimasel korral ka wellness fitness, fitmodell ja vabakava sisaldav artistic fitness.

Võistlus on toimunud väga erinevates kohtades Tartu linnas. Peale Kivilinna kooli on võõrustajateks olnud Tartu ülikooli spordiklubi, Eesti maaülikooli spordiklubi, koolid ja Tartu üliõpilasmaja.

Paljudest Tartu võistlustel osalejatest on välja kasvanud väga tugevad sportlased, kes on edukalt esindanud Eestit välisvõistlustel. Nimekamad kindlasti mailmameistriks tulnud Oleg Anissimov, Euroopa meister Agne Kiviselg, Euroopa meistrivõistluste hõbe Siim Savisaar, samuti välisvõistlustel tublilt esinenud Janar Rückenberg, Siim Kelner, Õnnela Raudsepp, Siim Veri, Mari-Liis Mia Topp, Liis-Marian toomse ja Ats Lahi.

Kõige enam on osalenud nüüd juba masters'i kategooriasse kuuluv tuntud Tartu kulturisminägu Andrei Abrossimov, kes on lubanud ka sel korral oma suuri muskleid laval näidata. Näha saab ka, kuidas on ette valmistunud Men's Psyhique'i võistlejad.

Lisaks on tulemas silmailu pakkuma hulgaliselt bikiinifitnessi kaunitare, body- ja wellness fitness'i esindajaid.

Kõik on oodatud ala ja võistluskategooriatega tutvuma ning võistlejatele kaasa elama juubeliüritusele 1.oktoobril Elva spordihoonesse.

Võistlusi korraldavad Tartu kulturismi ja fitnessi klubi koostöös Eesti kulturismi ja fitnessi liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles