Tartu autojuhid sõidavad liikuvusnädalal bussiga ilma rahata (2)

Tartu Postimees
Copy
Tartus on juhiloa omanikel tuleval nädalal bussisõit tasuta.
Tartus on juhiloa omanikel tuleval nädalal bussisõit tasuta. Foto: Kristjan Teedema

Täna algas Euroopa liikuvusnädal, mille fookuses on paremad ühendused. Tartu linnas on liikuvusnädala puhul autojuhtidele 19.–25. septembril linnaliinibussiga liiklemine tasuta.

Liikuvusnädalaga soovitakse esile kutsuda paremaid ühendusi – nii inimeste kui ka keskkondade vahel. Tartu linnavalitsus kutsub kõiki linna ja lähivaldade autojuhte liikuvusnädalal eelistama ühistransporti autodele ning võimaldab neil tuleva nädala jooksul bussiga tasuta sõita.

Sarnaselt eelneva aastaga laiendatakse tasuta sõidu õigust koos autojuhiga sõitvatele kooliealistele lastele, et ajendada ühistransporti kasutama rohkem ka neid autojuhte, kes ei reisi isiklikus autos üksinda.

Autojuhid saavad bussiga tasuta sõita 19.–25. septembrini. Kaasas peab olema kehtiv juhiluba, autojuhiga koos sõitval kooliealisel lapsel kehtiv õpilaspilet, mida vajaduse korral kontrolörile näidata.

2002. aastal alguse saanud Euroopa liikuvusnädal toimub igal aastal 16.–22. septembril. Initsiatiivi eesmärk on parandada inimeste tervist ja elukvaliteeti puhta liikuvuse ja säästva linnatranspordi edendamisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles