Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu Ülikooli peahoone saab lifti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikool ehitab oma paarisaja-aastasesse peahoonesse lifti, mis kergendab käimisraskustega inimeste elu.

Lift tuleb peatrepist vasakule. «Mõni ruum tuleb meil lifti jaoks ohverdada,» ütles Tartu Ülikooli hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pagel. «Aga meie aula on avalik koht, kuhu peavad pääsema kõik inimesed. Me ei oska praegu selle lifti kasutust ette näha, aga seda on vaja, invalift peab tänapäeval üldkasutatavates hoonetes olema.»

Et lifti ehitamiseks pole veel riigihanget korraldatud, ei saanud Pagel selle hinnast veel täpsemalt rääkida. Ka peahoone kolmandale korrusele sõitvat lifti hakatakse ehitama suvel. Peale lifti ehitatakse peahoonesse kaldtee ehk pandus ja invatualett.

Samasuguse töö võtab ülikool tänavu ette veel mitmes oma hoones. Vanemuise 46 õppehoonesse, kus asuvad ka zooloogia ja geoloogia muuseum, ehitatakse invatualett, kaldtee, trepitõstukid ja liftid. Salme 1a õppehoonesse tuleb kaldtee, lift ja trepitõstuk. Ülikooli 17 maja saab lifti ja kaldteele käsipuud.

Märksõnad

Tagasi üles