Maailmakoristuspäeval käib metsade ja randade rookimine

Johanna Roos
Copy
Koristuspäeva Eesti eestvedaja Elike Saviorg tõmbas juba paar päeva varem töökindad kätte ja otsis mõned metsaalused rehvikohad üles.
Koristuspäeva Eesti eestvedaja Elike Saviorg tõmbas juba paar päeva varem töökindad kätte ja otsis mõned metsaalused rehvikohad üles. Foto: Tairo Lutter

Kust tuleb tuppa tolm? Kuidas satub prügi loodusesse? Looduse puhul on igatahes mängus inimese käsi ning paraku metsad ja mered ise sinna inimese viidud prügist veel vabaneda ei oska.

Tänavu viiendat korda toimuv Eestist alguse saanud maailmakoristuspäev tuletab meelde, et suitsukonid ei kuulu Emajõe kallastele ega joogipurgid metsa alla, ning kutsub korda tegema veekogusid, metsi ja randu.

«Meie kui inimkonna üks suurim probleem on see, et meil pole enam sidet loodusega,» nentis üleilmset talgupäeva korraldav Eesti keskkonnaorganisatsiooni Let’s Do It Worldi (üleilmne Teeme Ära – toim) tegevjuht Anneli Ohvril. «Me ei tunne end kui osa loodusest, vaid pigem selle tarbijana. Kasutame ressursse ja mõtleme, kuidas saaks loodus meid teenida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles