Õpetajate streigi arvud on Tartus selged

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikivad õpetajad.
Streikivad õpetajad. Foto: Toomas Huik

Õpetajate streik halvab kolmapäeval peaaegu kõigi Tartu haridusasutuste töö, selles ei osale vaid mõni üksik lasteaed.



Viimane päev streigis osalemisest teada anda oli laupäev ning juba reede õhtuks oli teada, et osalevad kõik munitsipaalkoolid ning peaaegu kõik lasteaiad. Streigis ei osale vaid lasteaiad Kelluke, Päkapikk, Pääsupesa ja Tõruke.

Praegustel andmetel osaleb streigis 636 Tartu lasteaiatöötajat, kuid see arv kasvab veel, sest Annikese, Karoliine, Mõmmiku, Maarjamõisa ja Sireli andmeid täpsustatakse täna.

Otsitakse abijõudu

Kõik lasteaiad on vanematele edastanud info töökorralduse kohta ning ühtlasi ka palve, et laps toodaks hoida vaid äärmise vajaduse korral. Kuna linna nõudmine oli, et haridusasutusi täielikult sulgeda ei tohiks, on avatud valverühmad.

Avalduse lasteaia täielikuks sulgemiseks on linnale esitanud vaid Meelespea ja Maarja kooli lasteaed. Meelespea 29 töötajast streigib koguni 25, kuid haridusosakond on seisukohal, et valverühmad peaksid tegutsema.

Maarja kooli lasteaed on lubanud, et lapsevanematega võetakse ühendust ja kuigi aed oleks suletud, lepitakse hoiutingimustes individuaalselt kokku.

Peamiselt tegelevad lastega kolmapäeval lasteaedade need töötajad, kes oma ametikoha tõttu streikida ei tohi või on otsustanud mitte ühineda.

Mõnes kohas aga kaasatakse abijõude, näiteks Lotte plaanib appi võtta Tartu Ülikooli ja tervishoiukõrgkooli praktikante, ka Klaabus on toeks tudengid ning kesklinna lastekeskuses võetakse tööle asendusõpetaja.

Koolid on lahti

Enamikus koolides mitte mingisugust õppetööd ei toimu, kuid koolid on avatud ning tööl olevad inimesed korraldavad õpilastele asendustegevusi, üldjuhul kell 8–12 või pisut kauem.

Poska gümnaasiumis võeti aga vastu otsus, et streigist kõrvale jäävate õpetajate tunnid siiski toimuvad. Karlova ja Kivilinna gümnaasium on lubanud õpilastele anda koduseid ülesandeid.

Nagu Maarja kooli lasteaed, on ka selle põhikooli osa taotlenud täielikku sulgemist.

Streigis osalejad Tartus

• Streikivate lasteaedade 877 töötajast osaleb 636.

• 1617 koolitöötajast osaleb streigis 1021. (Koolide ja lasteaedade töötajate koguarvus on arvestatud lisaks õpetajatele ka juhtkonda ja muud personali.)

• Streiki on kaasatud kõik munitsipaalkoolid ja peaaegu kõik lasteaiad, streigivad ka erakoolid ja mõned huvikoolid.

•     Kõik haridusasutused on kohustatud lapsevanemaid streigipäevade töökorraldusest teatama, täpse info leiab nende kodulehekülgedelt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles