Galerii ⟩ Linnaraamatukogu täitus tomatitega

Tartu Postimees
Copy

Tartu linnaraamatukogus tegutsev seemneraamatukogu on laste- ja noorteosakonda üles seadnud näituse tomatisortidest, seda saab vaadata 16. septembrini. Väljas on üle neljakümne tomatisordi.

Näitus valmis koostöös Tartu rohenäppudest aednikega, kes tõid oma sügisesest saagist näidised raamatukokku. Näitusele oli avapäeval, 13. septembril välja pandud üle neljakümne tomatisordi, nende seas ka Eesti pärandsort «Hiiumaa roheline» ja Saksa pärandsort «Reise». Eesti taimekasvatuse instituut tõi näitusele 12 Eestis aretatud tomatisorti.

Näituse kõige kaalukam eksponaat on ligi 700-grammine «Big Zaci» sorti tomat, mille kasvatas Katrin Mikfeldt.

Tomateid saab tuua raamatukogu laste- ja noorteosakonda näituse lõpuni, 16. septembrini või seniks, kuni ruumi jätkub. Kirja tuleks panna kasvatatud tomatisordi nimi ja loosis osalemiseks ka tomati kohaletooja nimi. Näitusel loositakse välja Angelo Torny raamat «Tomatid. Kasvatamine ja erilised sordid» ning taimekasvatusinstituut pani välja kolm kingituskotti seemnetega.

Näituse lõpeb reedel, 16. septembri kell 17.15, mil saab näitusele toodud tomateid ka maitsta ning igaüks saab valida oma lemmiku. Kohal on taimekasvatusinstituudi teadur Ingrid Bender, kellelt saab uurida tarkusi tomatikasvatuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles