Taimi Lutsar: Puurmani rahvas peab end kehtestama

, Põltsamaa elanik
Copy
Taimi Lutsar
Taimi Lutsar Foto: Erakogu

Kas Puurmani valla liitmine Tartu vallaga on hea või halb mõte, sõltub vastajaist. Neil, kes rahvaküsitlusel oma seisukoha teada annavad, tuleks arukalt vaagida oma otsust. Rahvahääletuse eel püüab Põltsamaa vallast lahku löömise trummi taguv huvigrupp näidata, et sealpool, Tartu pool, on muru rohelisem.

Selle eest, et Puurmani inimeste ja Põltsamaa vallavõimu suhted on kiiva jooksnud, tuleb «tänada» paljuski praegusi vallajuhte. Viis aastat pärast valdade liitumist on Puurmani teenuskeskus töötajatest tühi. Jah, mõned ametnikud käivad siin vastuvõtte tegemas, kuid siin ei ole enam ühtegi oma inimest. Pole kohapeal teenuskeskuse juhti, kelle poole kohalik elanik pöörduda saaks, ega ka sotsiaaltöötajat, kes kohalikke peresid ning abivajajaid läbi ja lõhki tunneks. Neist kauaaegsetest töötajatest, kes olid justkui kohapealne kindlus ja tugi, on praegune vallavõim viimase aasta jooksul väga oskuslikult vabanenud.

Põltsamaa vald on proovinud Puurmani mõisakooli juriidiliselt kaotada, astudes üle kohapealsete inimeste arvamusest ja asjaolust, et tegu on tugeva tulevikku vaatava kooliga, kus õpib ligi sada last. Olgem ausad, sellest kogu liikumine alguse saigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles