Turiste käis enam kui mullu, aga hõisata pole põhjust

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pallase hotelli juht Verni Loodmaa ütles eile, et Eesti riik peaks käituma sarnaselt põhjanaabritega ja tulema ettevõtetele appi, sest muidu kannatab kogu riigi konkurentsivõime.
Pallase hotelli juht Verni Loodmaa ütles eile, et Eesti riik peaks käituma sarnaselt põhjanaabritega ja tulema ettevõtetele appi, sest muidu kannatab kogu riigi konkurentsivõime. Foto: Ragnar Peets

Läinud nädalal statistikaameti avaldatud andmete põhjal võiks öelda, et kodumaistel turistidest sõltuvatel ettevõtetel läheb paremini kui möödunud pandeemia-aastatel, kuid pikalt külalistevaegusega hädas olnud ärides on inflatsiooni ja energiakriisi tõttu siiski ärevad ajad. Kuivõrd ees ootab kütteperiood ning suvel teeniti tulu peamiselt suurürituste ajal, valitseb kohalike majutusasutuste seas teadmatus, mis saab edasi.

Statistikaameti andmetel peatus juulis majutusettevõtetes üle 479 000 turisti, mis ületab mulluse sama perioodi taset 26 protsendiga. Vähenes sise- ja suurenes välisturistide hulk, seejuures ei ole välisturistide hulka arvestatud Ukrainast tulnud põgenikke.

Üldistavad andmed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles