Põltsamaa vallas põlesid nädalavahetusel rõdu ja pesumasin

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Lustivere külas põles kolmekorruselise kortermaja rõdu.
Lustivere külas põles kolmekorruselise kortermaja rõdu. Foto: Lõuna päästekeskus

Läinud nädalavahetusel tuli päästjatel kahel korral käia Põltsamaa vallas kustutamas, sest reedel süttis seal kortermaja rõdu ja laupäeval pesumasin elumaja vannitoas. Ka Tartus ja Elvas polnud nädalalõpp kergem, kus põlesid eluasemed.

9. septembril kell 17.41 teatati, et Põltsamaa vallas Lustivere külas põleb kolmekorruselise kortermaja rõdu. Korteriomanik püüdis algul veega põlengut ise kustutada, kuid see ei õnnestunud. Leegid saadi maha appi kutsutud naabrite pulberkustutiga. Päästjad aitasid elanikust mehe korterist välja ja kustutasid põlengu veejoaga lõplikult. Kuumusest oli purunenud rõdu ukse klaas, kuumakahjustusi sai ka ülemine rõdu. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

10. septembril kella 13.00 ajal süttis Põltsamaa vallas Pikknurme külas elamu vannitoas pesumasin, millest andis märku suitsuanduri häire. Omanik tõmbas masina vooluvõrgust välja ja kustutas põlengu. Tulekahju põhjustas pesumasina elektrisüsteemi rike.

Tulekahju Pikknurme külas põhjustas pesumasina elektrisüsteemi rike.
Tulekahju Pikknurme külas põhjustas pesumasina elektrisüsteemi rike. Foto: Lõuna päästekeskus

Laupäeval kell 21.20 said päästjad teate korteripõlengust Tartus Tähe tänava kahekorruselises puumajas. Tulekahju avastas suitsuanduri häiret kuulnud naaber, kes läks asja uurima ning märkas, et teise korruse korteri lahtise ukse vahelt tuleb suitsu ning seal põleb diivan. Naine tõi pulberkustuti, kuid selleks ajaks olid leegid juba paisunud ning korterisse polnud võimalik siseneda. Päästjad kustutasid tulekahju kell 21.53, inimesed põlengus viga ei saanud. Põlenud korteri sisustus hävis ja lagi kukkus osaliselt sisse, maja koridor sai kuuma- ja tahmakahjustusi. Politsei hakkas selgitama korterit kasutanud isikuid. Elanike saadud info järgi oli seal varem alkoholi tarvitatud ning tuleohutusest ei hoolitud.

Tulekahjud jätkusid pühapäeval, kui kell 9.37 märgati Elvas Tähe tänava elumajas suitsu. Kohale sõitnud päästjad selgitasid, et ventilatsiooni ühendatud küttesüsteem kuumutas ventilatsioonitoru, mille kohal sulasid juhtmed ja kust tuli suitsu ruumidesse. Tuleohtliku küttesüsteemi kasutamine keelati ning elaniku ülesandeks jäi pottsepa kutsumine, kes küttesüsteemi vead selgitaks ning parandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles