Tartlased ootavad pikisilmi valitsuse lubatud universaalteenust (2)

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Kodutarbijatel on lisaks börsihinnale ja fikseeritud pakketidele nüüd ka kolmas võimalus - universaalteenus.
Kodutarbijatel on lisaks börsihinnale ja fikseeritud pakketidele nüüd ka kolmas võimalus - universaalteenus. Foto: Arvo Meeks

Kallis elekter on pannud inimesi oma pakette üle vaatama ning nii mõnigi on otsustanud üle minna fikseeritud hinnale. Samas peavad teised veel silma peal börsil toimuval ning püüavad kulusid hoida kontrolli all jälgides näiteks pesu- või nõudepesumasina tööle panemisel soodsamat hinda. Üks on aga kindel – elektrienergia hind on praegu kõrge ning valitsuse pakutavat universaalteenust ootavad paljud.

Nii ka tartlannast viiuldaja Kristel Eeroja-Põldoja, kelle maja elektriarve oli läinud kuu tarbimise eest ligi 315 eurot. «Ja tarbimine on olnud väiksem, aga kilovatt-tunni hind on lihtsalt niivõrd kõrge,» märkis Eeroja-Põldoja.

Kuigi ta pole veel riigi poolt väljatöötamisel olevat universaalteenust süvitsi uurinud, ootab ta seda siiski. Kui teenus on kättesaadav, siis on tal kavas kõik võimalused üle vaadata ning selle põhjal järeldused teha, sest praegune elektriarve on Eeroja-Põldoja sõnul pea sada eurot kõrgem kui eelmistel hinnatippudel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles