Justiitsminister: tuleks tegelda tugitöötajate palgaga

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Justiitsminister Lea Danilson-Järgi sõnul tuleb riigil teha kõva tööd, et noori spetsialiste avalikku sektorisse värvata – selleks peavad aga nii palgad kui ka töökeskkond olema konkurentsivõimelised.
Justiitsminister Lea Danilson-Järgi sõnul tuleb riigil teha kõva tööd, et noori spetsialiste avalikku sektorisse värvata – selleks peavad aga nii palgad kui ka töökeskkond olema konkurentsivõimelised. Foto: Ragnar Peets

Justiitsminister Lea Danilson-Järg väisas hiljuti Tartut ning kohtus mitmete asutuste juhtidega, et saada ülevaadet murekohtadest. Üks kõvem pähkel justiitsministeeriumis on viimasel ajal tudengite tööle meelitamine riigisektorisse, kuna üha rohkem üliõpilasi valib kõrgema palga pärast erasektori.

Lea Danilson-Järg, mis oli teie Tartus käigu eesmärk?

Eesmärk oli kohtuda Tartu piirkonnas toimetavate justiitsministeeriumi haldusala asutustega ja ka ülikooli esindajatega. Tartus on õigushariduse häll ja enamik juristidest tulevad siinsest ülikoolist. Eesmärk oli arutada õigushariduse tulevikku, ministeeriumi ja ülikooli koostööd, kuidas tagada riigiasutuste, nagu näiteks kohtute, prokuratuuri ja ka justiitsministeeriumi töötajate järelkasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles