GALERII ⟩ President Alar Karis toetab lapsi, kelle vanem on kaitseväe teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud

Copy

10. septembril avanes Carolin Illenzeeri fondi lastele hea võimalus külastada koos fondi patrooniga Eesti Rahva Muuseumi. President Alar Karis tutvustas lastele sinimustvalget lippu, president Lennart Meri satelliittelefoni, Estcube-1 ja teisi eksponaate.

Carolin Illenzeeri fond on haridusfond, mis toetab nende laste õpinguid, kelle üks vanem on langenud või raskelt vigastada saanud Eesti kaitseväe teenistuses. Fond toetab neid lapsi koolialguse, huvihariduse ning ülikoolistipendiumitega.

President Alar Karis andis ka üle pühendusega raamatud 1. septembril kooliteed alustanud sõpradele. Tänavu oli fondis selliseid lapsi seitse.

Presidendilt raamatu saanud seitsmeaastane Evelin rõõmustas väga. «Oli uhke tunne saada presidendilt kingitus, ringkäik riigipeaga oli põnev, eriti meeldis luukere ja paat,» ütles ta.

Laste huvi kultuuri ja ajaloo vastu algab muuseumist ja Eesti Vabariigi president Alar Karis ütles, et tal oli fondi patroonina väga hea meel tutvustada neile oma lemmikmuuseumi terves maailmas, milleks ongi Eesti Rahva Muuseum.

Carolin Illenzeeri fondi lastest läks septembris kooli 42 last ja noorukit ning seitse neist alles alustasid kooliteed. Lisaks jätkas üks tudeng õpinguid ülikoolis ning üks noormees on kaitseväes. Tänu lahketele annetajatele maksis fond välja 21 800 euro ulatuses koolialguse toetusi.

Fond on saanud oma nime 2005. aastal välismissioonil Iraagis langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütre Carolini järgi. Toona hakkasid veebel Illenzeeri kaitseväelastest sõbrad perekonda toetama ning kuna välismissioonid jätkusid ja kurbi teateid tuli veel, siis loodi Carolin Illenzeeri fond aitamaks sarnasesse olukorda sattunud peresid. Fond toetab oma nimistus olevate laste haridusteed ja huvitegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles