GALERII ⟩ Veerandtuhat väikeettevõtjat ootab Maarjalaadal ostjaid ja muidu uudistajaid

Copy

Kui keegi ei ole mingil imelikul põhjusel sel aastal laadal käinud, siis täna on see päev. Tartu Maarjalaadalt ei lahku müüjad enne kella kuut õhtul. Tulija võiks alustada avaturust ja põigata turuhoonesse ning siis võtta suuna Raekoja platsi poole. Kogu Küüni tänav ja Emajõe serv on müügiputkasid täis.

Tartus on praegu sajad kaupmehed, kes tulnud tervest Eestist, aga ka Lätist ja Leedust. Pakutakse põnevaid käsitöö- ja disainitooteid, ehteid, kunsti, keraamikat ja karusnahku, maalitud jalanõusid, oliivipuust köögitarvikuid, Türgi maiustusi, leiba ja sepikut ning kooke, kalja, suitsuliha ja juustu – kõike maitsvat pole võimalik üles lugeda. Loomulikult leiab Maarjalaadalt sügisande, mett ja istikuid. Heitke pilk pildigaleriisse, kus on ülevaade hommikusest ringkäigust.

Tartu Postimehe reporter ostis laadalt meriinovillase mütsi ja fotograaf meriinovillase peapaela, kuna karta on, et päevad muutuvad jahedaks ja tuuliseks ning igas toaski ei pruugi enam sooja saada.

Külma vastu leiab Maarjalaadalt aga ka tihedalt kootud kampsuneid, veste ja villaseid mantleid.

Maarjalaat on osa Rohefestivali sarjast, mille eesmärk on jätta ettevõtmisest maha võimalikult väike keskkonnajalajälg. Igaüks saab sellele kaasa aidata, kui tuleb laadale jalgsi, rattaga, ühistranspordi või linna rendirattaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles