Parim sibulapirukas on pärmitaina-sibularull toorjuustuga, autor Piret Kukk

Copy
Liis Lainemäe (paremal) koos sibulapiruka meistri Piret Kukega. Mõlemad hoiavad peol delikatessi.
Liis Lainemäe (paremal) koos sibulapiruka meistri Piret Kukega. Mõlemad hoiavad peol delikatessi. Foto: Erakogu foto

Pärast žürii pingsat maitsmistööd Kolkjas Peipsimaa külastuskeskuses selgus 10. septembril järjekordne Sibulatee puhvetite päeva sibulapirukameister. Selleks osutus Piret Kukk, kes mõtles välja roa pärmitaina-sibularullid toorjuustuglasuuriga.

Žüriisse kuulusid Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo, Tartumaa omavalitsuste liidu kultuurinõunik Astrid Hallik, sibulateeline ja Mesi Tare perenaine Herling Mesi ning suur Sibulatee fänn ja piirkonna elanik Katrin Vaasna-Karo.

Võidupiruka juures kiitsid nad hästi karamellistatud sibulat ning soolaka mõnusa maitsega toorjuustukatet. Mainiti, et välja näeb magus, aga tegelikult on soolane – ajab aju veidi sassi. Ning mainiti, et kui täidisega kringlitest on veidi villand, siis seda ostaks küll!

Piret Kukk on sibulateeline ka ise ja peab Vanaussaial Kargaja Kuke saunu ja kämpinguid.

Sibulapirukameister selgitati tänavu välja neljandat korda.

Pilkupüüdvaim puhvet 2022. aasta 10. septembril.
Pilkupüüdvaim puhvet 2022. aasta 10. septembril. Foto: Ahto Sooaru

Ära sai otsustatud aga ka Sibulatee puhvetite järjekordne pilkupüüdvaim müügikoht. See tiitel läks Kolkjasse, kus sibulaid müüvad Julia ja Frosja Ganza, ema ja tütar.

«Võitja oli ülirõõmus ja muidugi väga üllatunud. Kui nüüd lugeja küsib, kust seda leida, siis see on Kolkjas suure tee ääres, peaaegu et Prääniku Tare naaber,» ütles Sibulatee võrgustiku eestvedaja Liis Lainemäe.

Üllatus oli perenaistel suur. Pildil Frosja Ganza.
Üllatus oli perenaistel suur. Pildil Frosja Ganza. Foto: Ahto Sooaru

Sibulatee puhvetid on sel laupäeval avatud kolmekümne ühes aias ja hoovis või kuuri all ning ootavad külastajaid kuni õhtuni. Täpsemat teavet leiab aadressilt Sibulatee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles