GALERII ⟩ President Alar Karis: tähtis on, et vilistlased hoiaksid oma ülikoolil silma peal (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Eesti maaülikooli vilistlaste kokkutulekul viibis loomulikult ka Eesti Vabariigi president Alar Karis, kes on 1981. aastal lõpetanud veterinaariateaduskonna ning 2003–2007 olnud Eesti maaülikooli rektor. President Alar Karis oli väga siiras, kui ta ütles, et kuulub suure uhkusega just selle kõrgkooli vilistlasperre.

President meenutas, et juba oma neljandast eluaastast alates kasvas ta üles veterinaarteaduskonna õue peal ning kogu ta lapsepõlv möödus operatsioone vaadates ja hobuseid silitades.

Olgu vahele märgitud, et ka presidendi isa, fütopatoloog ja bioloog Harry Karis on Eesti põllumajanduse akadeemia (EPA) agronoomina lõpetanud ja seal õppejõuna töötanud.

President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Sille Annuk

«Tähtis asi, mida vilistlane ära unustada ei tohi, on, et ta hoiaks oma ülikooli arengul silma peal, ja väga tähtis on see, kuidas ülikoolil täna läheb,» rääkis president. «Kui ülikoolil läheks halvasti, devalveeriks see ka seda diplomit, mis saadud 10 või 20 aastat tagasi.»

Eesti maaülikooli rektor Mait Klaasen, kes paari kuu pärast ameti maha paneb, kinnitas, et ülikool on heas korras. Ta lisas uhkusega, et mitte ühelgi ülikooliperel pole õnnestunud järele teha selliseid vilistlaste kojutulemisi, nagu need neil on. «Ja ükskõik kus ma Eestis või mujal maailmas meie vilistlasi ka ei kohta, keegi neist ei keeldu oma abist, kui seda paluda.»

Mis on meie juures veel eriline, küsis Mait Klaassen seejärel.

«Kui juristi läheb inimesel vaja kord või paar terve elu jooksul, arsti paar korda aastas, mõnel palju harvem, siis põllumeest, toiduainete tehnoloogi ja metsameest läheb inimesel vaja iga päev. Iga päev vajame värsket õhku, süüa, sooja tuba. Te olete maailma kõige paremate erialade inimesed, te olete kõige ühtehoidvam vilistlaspere kõikide ülikoolide seas!»

Tervitused vilistlasperele oli saatnud ka president Arnold Rüütel, kes oli rektor 1969–1977, ning Nikolai Koslov, kes oli rektor 1977–1988.

Eesti maaülikooli spordihoonesse on kogunenud kaugelt üle 2000 vilistlase. Eesti põllumajanduse akadeemia (EPA) ametlik ajalugu ulatub 71 aasta taha.

70. aastapäeva pidustused jäid läinud aastal koroonapandeemia tõttu ära, seda enam tasub rõõmus olla nüüd.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles