Kummikarud ja -saurused valmivad ka kõige pisemate käte all

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Aire Aasoja ja lapsed Helina Väli ja Aares Rebane ühiselt kummikarusid katsetamas.
Aire Aasoja ja lapsed Helina Väli ja Aares Rebane ühiselt kummikarusid katsetamas. Foto: Tiina Villako

Mida teha lapsega koos? Kuidas sisustada aega, kui õues on pime ja vihmane ning kõle? Niisuguseid mõtteid mõlgutavad lapsevanemad pidevalt ning küsimus on umbes sama aktuaalne kui see, et mida õhtusöögiks valmistada. Sellest ja oma lastest lähtuvalt tõmbasid sõbrannad Änn Jõgi ja Aire Aasoja käima ettevõtte – veebipoe Lastella, mis pakub lastele ja nende vanematele valmislahendusi ühiseks kokkamiseks.

Lastella pakub kõigile huvilistele maiustuste valmistamise komplekte, mis aitavad teha nii kummikarukesi, dinosaurusi, jäätist, pulgakomme kui ka pulgakooke. Lastella karbis on kõik vajalik olemas, et maitsvalt aega veeta, samuti juhendid ja nipid, kuidas kaasapandud vorme kasutada.

Raiskamise vältimine

Änn Jõgi rääkis, et idee tekkis tal oma last jälgides, kes on näidanud üles huvi argielu asjade vastu ning on tükkinud appi nii söögitegemises kui ka koristamises. «Mõte arenes edasi sellest, et pidevalt jääb midagi üle. Pulgakookide puhul jääb alati dekoori ja šokolaadi üle,» tõi ta näite. Lastella karbikestes on aga kõik täpselt kaalutud ja välja mõõdetud. Seeläbi vähenebki toiduraiskamine, mis oleks paratamatu siis, kui vajalikke toiduaineid kokku krahmata poeriiulitelt neis kogustes, mis sinna ette valmis pandud on.

Et raiskamist ja ületarbimist vähendada, on Lastellast võimalik tellida toiduvalmistamise komplekt ka teise ringi karbis. «Kodus seisab ikka mitmesuguseid karpe, samuti jääb kinkide pakkimisest alati üle kilet,» selgitas Änn Jõgi.

Aire Aasoja (vasakul) ja Änn Jõgi alustasid oma lastele Helina Väljale ja Aares Rebasele mõeldes ettevõtte, mis pakub toiduvalmistamiseks komplekte, kus kõik kogused on valmis mõõdetud ning juhendid nii lihtsad, et ka lapsed saavad hakkama.
Aire Aasoja (vasakul) ja Änn Jõgi alustasid oma lastele Helina Väljale ja Aares Rebasele mõeldes ettevõtte, mis pakub toiduvalmistamiseks komplekte, kus kõik kogused on valmis mõõdetud ning juhendid nii lihtsad, et ka lapsed saavad hakkama. Foto: Tiina Villako

Ühiselt kokkamine sobib erinevas vanuses lastele hästi. Mudilased saavad köögis askeldada koos vanematega ning suuremad lapsed juba isekeskis.

«Tee ise kummikommide komplektides kasutame ainult looduslikke lõhna-, maitse- ja värvaineid. Tegelikult on ka poes müüdavate kummikommide sisaldused juba üsna head,» lisas Änn Jõgi, aga märkis, et pikema säilivusaja tagamiseks on sinna E-aineid siiski lisatud. «Kui meie kommide valmistamise pulbrid veega kokku ei puutu, siis säilivad needki paar aastat. Valmis tehtud kummikommid võiks siiski mõne päeva jooksul ära süüa,» soovitas ta ning kinnitas, et tema koduköök on kontrollitud ning vastab igati nõuetele.

Eelnev kogemus

Lastella teenis algkapitali kokku tänu Hooandjale, mille kaudu inimesed annetusi tegid. «Viimane osa tuli mu ema kaudu, kelle tuttavad ja vanad kursusekaaslased mitusada eurot annetasid pärast seda, kui ta oli neile meie ettevõtmist kirjeldanud,» ütles ta.

Ettevõtlusega on Änn Jõgi tegelnud varemgi, nimelt pidanud Tallinna vanalinnas kohvikut, mis pärast kaheksat tegutsemisaastat lõpetas tegevuse pankrotiga. Ka kannatas suhe tolleaegse äripartneriga. «Nüüd olen ise palju kogenum ja targem,» rääkis ta.

Siiski peab Änn Jõgi kohvikuga tegelemist Tallinnas pigem edukaks, sest kaheksa aastat pidas ta seal kenasti vastu. «Eks öeldaksegi, et enne, kui sa pankrotti pole omal nahal kogenud, pole sa piisavalt küps, et ettevõtluses midagi saavutada,» naeris ta.

Aga, mida tähendab Lastella?

«Kõlab nagu oleks see midagi, mis mõeldud lastele, eks ju!» vastas Änn Jõgi. «Aga kui itaalia keel appi võtta, siis la stella tähendab tähte. Lapsed on me elu tähed ja nendega koos veedetud aeg otsekui tähtede sära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles