Aura otsib võimalust, kuidas suures hinnatõusus nina vee peal hoida

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Aura vee-keskuse juht Kairit Matto võis eile veepargi tühjas basseinis kõndida. Varsti täitub see veega, mille soojendamiseks kulub murettekitavalt palju raha.
Aura vee-keskuse juht Kairit Matto võis eile veepargi tühjas basseinis kõndida. Varsti täitub see veega, mille soojendamiseks kulub murettekitavalt palju raha. Foto: Sille Annuk

Veidi alla kuu on jäänud Aura veekeskuse taasavamiseni. Lõuna-Eesti veekeskuses on mõne kuuga tehtud seni suurim remont, mis algas juba kevadel. Veekeskus sai uue fassaadi, uue katuse ja pika, 60-meetrise liutoru, mis rõõmustab kindlasti nii suuri kui väikesi veesõpru. Siiski ei saa üle ega ümber murest, mis kaasneb suure elektriarvega.

Aura veekeskuse juhataja Kairit Matto tõdes, et kui veekeskus olnuks augustis avatud, oleks 3000-eurose elektrienergia arve asemel lajatanud enam kui 60 000-eurone. Kõige suurema hoobi annavad basseinipumbad ja ventilatsioon, mida ei saa välja lülitada, sest muidu ei vastaks vee- ja õhukvaliteet normidele. Need peavad töötama ööpäev läbi.

Vähem aega lahti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles