Linn toetab tartlaste vaimset tervist

Tartu Postimees
Copy
Teenused on avatud nii lastele kui täiskasvanutele, kes tunnevad, et vajavad psühholoogilist tuge ja toetust igapäevaelus toimetulekuks.
Teenused on avatud nii lastele kui täiskasvanutele, kes tunnevad, et vajavad psühholoogilist tuge ja toetust igapäevaelus toimetulekuks. Foto: Evelin Lumi

Tartu linnavalitsus pakub 2022. aasta lõpuni tartlastele psühholoogilist ja psühhosotsiaalset abi. Vaimse tervise teenust osutavad psühholoogid, pereterapeudid ja hingehoidjad. 

Teenusele saab registreeruda otse teenusepakkujaga ühendust võttes, suunamiskirja selleks vaja ei ole. Tartu linna sissekirjutusega inimesele on teenus kuni viis korda tasuta, erandjuhtudel ja teenuseosutaja poolt põhjendatult võimaldatakse kokkuleppel Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnaga rohkem arv tasuta kordi. 

Teenuseid pakuvad psühholoogid, pereterapeudid ja hingehoidjad mittetulundusühingutest Eesti pereteraapia Keskus, Tartu hariduse tugiteenuste keskusest, Tartu teoloogia akadeemiast ja Pereakadeemia osaühingust. Teenuste kirjeldused ja kontaktid leiab linna kodulehelt.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on praegusel pingelisel ajal kasvanud järsult nõudlus vaimset tervist toetavate teenuste järele. «Teenused on avatud nii lastele kui täiskasvanutele, kes tunnevad, et vajavad psühholoogilist tuge ja toetust igapäevaelus toimetulekuks,» lausus Lees.

Linna esitatud projekt «Vaimse tervise teenuse toetus kohalikule omavalitsusele aastal 2022» sai sotsiaalministeeriumist 72 727 euro suuruse rahastuse. Teenust pakutakse seni, kuni projekti vahendeid jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles