Elektrirongid kultuuripealinna aastaks Tartusse ei jõua

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Praegu väljuvad Tartu vaksalist vaid diiselrongid, sest kogu raudteevõrgustik pole veel elektrifitseeritud. Elektrirongid saavad sõita ainult pealinna ümbruses, ent eesmärk on, et 2024. aasta lõpuks on ka Tallinna-Tartu lõik täielikult elektrifitseeritud.
Praegu väljuvad Tartu vaksalist vaid diiselrongid, sest kogu raudteevõrgustik pole veel elektrifitseeritud. Elektrirongid saavad sõita ainult pealinna ümbruses, ent eesmärk on, et 2024. aasta lõpuks on ka Tallinna-Tartu lõik täielikult elektrifitseeritud. Foto: Sille Annuk

Kui seni on paljudele jäänud arusaam, justkui saaks juba 2024. aastal elektrirongiga ülikoolilinnast Tallinna sõita, siis nii see pole. Ja ei olegi kunagi pidanud olema. Esialgne tähtaeg kehtib endiselt ning see on alles 2024. aasta lõpp.

Teisipäeval kinnitas valitsus Elroni soovi tellida kümme uut elektrirongi, mis peaksid tehases valmima ja liinidele jõudma 2026. aastal. Paar aastat varem tuleb kuus uut elektrirongi, mis hakkavad Tartusse sõitma 2024. aasta lõpus, mil raudteelõik Aegviidu ja Tartu vahel saab elektrifitseeritud.

Töö elektrifitseerimisega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles