Vallandatud prokurör pole etteheidetega nõus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kaire Hänilene.
Kaire Hänilene. Foto: Margus Ansu

Peaprokuröri Andres Parmase otsusega teisipäeval ametist vabastatud Lõuna ringkonnaprokurör Kaire Hänilene ütles, et selline käik tuli talle ootamatult ning ta ei ole ses asjus lõpliku seiskohta võtnud.

Parmas allkirjastas teisipäeval käskkirja, millega vabastas ametist kaks pikalt prokuratuuris töötanud ringkonnaprokuröri. Aro Siinmaa ja Kaire Hänilene, kes on mõlemad töötanud prokuratuuris alates 1993. aastast, vabastati ametist usalduse kaotuse tõttu. Neile heidetakse ette väärteomenetluse takistamist ning sekkumist teise prokuröri juhitud kriminaalmenetlusse.

Kaire Hänilene ütles Tartu Postimehele, et ei ole etteheidetega nõus, ent lubas täpse seisukoha kujundada, kui on saanud käskkirjaga põhjalikult tutvuda. Küsimusele, kas seisukoha võtmisega võiks kaasneda ka kohtusse pöördumine, Hänilene konkreetselt vastata ei soovinud. «Olukord on minu jaoks uus ja ootamatu, pean enne käskkirjaga tutvuma,» rõhutas ta.

Hänilene ei olnud nõus ametist vabastamise tagamaid oma vaatenurgast selgitama. «Küsige neid riigiprokuratuurist,» jätkas ta napisõnalist stiili.

Ehkki Hänilene ja Siinmaa on elukaaslased, ei soostunud esimene teise arvamust vahendama ning soovitas ajakirjanikul otse Siinmaa poole pöörduda.

Siinmaa ja Hänilese viimaseks tööpäevaks prokuratuuris jäi 6. september. Nende juhitud kriminaalmenetlusi jätkavad teised prokurörid.

Peaprokuröri selgituse kohaselt ilmnes usalduse kaotus siis, kui Siinmaa ja Hänilene takistasid ühes väärteomenetluses asjaolude väljaselgitamist, kustutades oma kirjakastist e-kirju, mille kohta nad pidid teadma, et nendel on tõe väljaselgitamise seisukohast oluline kaal. Samuti olevat teatavaks saanud, et nad on sekkunud teise prokuröri juhitud kriminaalmenetlusse, kus nõustasid oma tuttavat kahtlustatavat selles, kuidas tuleks menetluses kaitsepositsiooni kujundada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles