Tartu lisaeelarve kulub hinnatõusu leevendamiseks

Tartu Postimees
Copy
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu linnavalitsus saatis volikogule arutamiseks Tartu linna 2022. aasta teise lisaeelarve, mille mahuks on kavandatud 7,2 miljonit eurot. Suure osa sellest võtavad erinevad ehitused ning järjest kasvavad kulud haridusvaldkonnas.

«Lisaeelarve koostamise vajaduse on põhjustanud jätkuv inflatsioonitõus ning energiahindade kasv,» sõnas Tartu abilinnapea Priit Humal. «Järsult suurenevad haridus- ja muude asutuste ülalpidamiskulud, kallinevad investeeringud ja transport. Soovime suunata lisavahendeid hinnatõusude leevendamiseks.»

Linna 2022. aasta tulud suurenevad 7,2 miljonit eurot. Esialgsesse eelarvesse kavandatud füüsilise isiku tulumaksu laekumine on osutunud prognoositust enamaks ning lisaeelarvega suureneb tulubaas selle võrra 5 miljonit eurot. Tuludest 2,2 miljonit eurot moodustavad linna allasutuste omatulud, saadavad tegevustoetused ning muud tegevustulud.

Lisaeelarvega suunatakse põhitegevuskuludeks 6,1 miljonit eurot ning investeerimistegevuks 1,1 miljonit eurot. 3,6 miljonit eurot ehk pool lisaeelarve kuludest kavandatakse hariduse, 1,3 miljonit eurot sotsiaalse kaitse ning 842 000 eurot majanduse valdkonda.

Lisaeelarvega suunatakse põhitegevuskulude kallinemisteks 3,1 miljonit eurot, millest 1,7 miljonit eurot elektri- ja soojusenergia, 500 000 eurot bussiliikluse, 600 000 eurot lepingute, hooldus- ja jooksevremontide hinnatõusuks ning 371 000 eurot täiendavateks vahenditeks eralasteaedade ja -hoidude toetusteks.

Investeeringuobjektideks ja nende kallinemise katteks suunatakse lisaeelarvega 1,1 miljon eurot. Enim lisarahastust vajavad Karlova kooli ehitustööd ja spordiväljaku rekonstrueerimine, Tähtvere puhkepargi pumptrack'i rajamine, Tartu läänepoolse ümbersõidu teine ehitusala ja Puiestee tänava rekonstrueerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles