Vanemuisega liitus kolm piiritagust tantsijat

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise balletitrupi uued liikmed Caroline Maquignon (vasakult), Benedict Lythgoe ja Natalie Barbis.
Vanemuise balletitrupi uued liikmed Caroline Maquignon (vasakult), Benedict Lythgoe ja Natalie Barbis. Foto: Virge Ratasepp/Vanemuine

Vanemuises alustas tööd kolm uut tantsijat: Sloveenia päritolu 27-aastane Natalie Barbis, 21-aastane Caroline Maquignon Prantsusmaalt ja 19-aastane Benedict Lythgoe Suurbritanniast. Praegu valmistuvad nad balletirepertuaari lavastustes osalemiseks.

Esimesel poolaastal saab kolme uut tantsijat vaadata teiste hulgas lavastustes «Tulilind/Šahrazad», «Luikede järv» ja «Metamorfoosid» ja «Pähklipureja ehk Imeline jõuluöö», mis esietendub novembris.

Mannheimi tantsuakadeemia ja Austraalia balletiteatri taustaga, aastail 2016–2022 Sibiu balletiteatris Rumeenias töötanud Natalie Barbise sõnul on Vanemuise balletitrupi suur väärtus repertuaari ja balletistiilide rohkus.

«Siin tantsitakse nii klassikalist, neoklassikalist kui ka nüüdisaegset balletti. Tahtsin oma senist tantsurepertuaari muuta ja Vanemuine pakub just seda mitmekülgsust, mida soovin,» ütles ta. «Juba prooviesinemisel tundsin Vanemuise trupiga tugevat sidet. Pean tähtsaks, et trupiliikmed on üksteisega lähedased.»

Barbis lisas, et teatri soe vastuvõtt on aidanud tal kiirelt kohaneda ja end koduselt tunda.

Balletitrupiga liitunud Caroline Maquignon on lõpetanud Marseille riikliku balletikooli ja Lyoni rahvusliku konservatooriumi ning olnud praktikal Baseli balletiteatris Šveitsis.

«Vanemuise teater on ainulaadne oma heatahtlikkuses, lahkuses ja vastutulelikkuses,» ütles ta. «Mul on suur rõõm olla Vanemuise balletitrupi liige, olen tänulik võimaluse eest trupiga koos kasvada. Töö on intensiivne ja nõudlik, aga pakub vägagi rahuldust. Uued balletilavastused annavad mulle võimaluse avastada uusi horisonte.»

Benedict Lythgoe on lõpetanud õpingud Londoni noorte tantsijate akadeemias ja Elmhursti balletikoolis ning osalenud Birminghami kuningliku balleti ja Horvaatia rahvusballeti lavastustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles