FOTOD ⟩ Lillemüüjad loodavad tarkusepäeval head müüki

Kelly Olesk
, Reporter
Copy

Daaliad, astrid, gladioolid, päevakübarad ja päevalilled, nii üksikult kui kimpu seatult ootavad Tartu Kaubamaja vastas lillelettidel ostjaid. Memmekesed punusid varahommikuste tundideni kimpe, et 1. septembril hea müük teha.

Põlvamaal lilli kasvatav Eva Alekand tunnistas, et viimased kimbud valmisid hommikul kell neli. Just 1. september ja emadepäev on lillemüüjatele kõige tulusamad. «Tavalistel päevadel võime siin istuda hommikust õhtuni ja ei müü midagi,» tunnistas ta.

Kaubamaja juures müüakse lilli pigem missioonitundest kui kasusaamise eesmärgil. Ühes kuus tuleb rendi eest tasuda 180 eurot, mis on müüjatele väga suur summa ning viieeuroseid kimpe müüjes tuleb tööd teha omajagu. Ka algab lillekasvatajate töö juba varakevadel, mil asutakse lilli seemnest ette kasvatama.

Värsked lillekimbud maksavad viis kuni kümme eurot ning inimeste huvi oli täitsa olemas. 

Üks lillekasvataja soovis jääda anonüümseks, aga sõnas siiski, et terve nädal on huvi olnud pigem hea, sest koolidel on aktused nädala jooksul erinevatel päevadel.

Tema letil olid peamiselt kimbud daaliatest ning üksikult päevalilled ja gladioolid. Lillekasvataja tunnistas, et astritega läks tal see aasta kehvasti ning kuiva suve tõttu neid tema letil sel kevadel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles