Tervise- ja tööminister Peep Peterson on õppinud Tartu ülikoolis õigusteadust ja ajakirjandust, olnud Eestis kauaaegne ametiühingujuht. Ministrina ta igas vallas kohe seisukohti ei jaga, lubab enne hoolega kuulata spetsialiste.
Tervise- ja tööminister Peep Peterson on õppinud Tartu ülikoolis õigusteadust ja ajakirjandust, olnud Eestis kauaaegne ametiühingujuht. Ministrina ta igas vallas kohe seisukohti ei jaga, lubab enne hoolega kuulata spetsialiste. Foto: Sille Annuk

Tervise- ja tööminister Peep Peterson tõdeb uue õppeaasta alguses, et kõrgharidus on Eestis tõepoolest alarahastatud. Mõni päev tagasi küsis ta Tartu ülikooli rektorilt Toomas Asserilt, kas koalitsiooni otsus – kümme miljonit lisaeurot kõrgharidusele juba tänavu, ja lubadus suurendada edaspidi rahastamist 15 protsenti aastas – on see, mida ülikool vajab. Asser olla vastanud, et see on ellujäämiseks hädavajalik, aga pole see, mida nemad küsisid.

Tartu päritolu tervise- ja tööminister Peep Peterson sai Emajõelinnas põhjaliku ekskursiooni: ülikool, geenivaramu, kliinikum, tervishoiukõrgkool.

Kommentaarid
Copy