Linn avab kaks uut noortekeskust

Tartu Postimees
Copy
Üks noortekeskustest tegutseb Lille Majas aadressil Lille 9.
Üks noortekeskustest tegutseb Lille Majas aadressil Lille 9. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval, 1. septembril avab Tartu linn kaks uut noortekeskust, mis on mõeldud senisest nooremale sihtrühmale ehk 7–11-aastastele.

Kell 12 avatakse keskus Lille noortekeskuses (Lille 9) ja kell 13 Anne noortekeskuses (Uus 56).

Esimese päeva puhul on mõlemas korraldatud eriline programm: saab end jäädvustada pildile, mängida ruumibingot ja osaleda töötubades. Pidulikule päevale kohaselt pakutakse torti.

Avamispäeval on oodatud uute ruumidega tutvuma kõik huvilised, sealhulgas lapsevanemad. Keskused on avatud kella 18ni.

Nooremale sihtrühmale mõeldud keskused on avatud esmaspäevast reedeni kell 12–18 ning asuvad mõlemas hoones teisel korrusel.

Varem lastekeskuste nime all tegutsenud keskuste töö ümberkorraldamise otsus sündis noorsootöövaldkonna juhi Helen Siska sõnul 2021. aasta sügisel toimunud valdkonna uurimise põhjal. Toona selgus, et lastekeskuse teenusest saab osa vähe noori ning see ei ole piisavalt kättesaadav. «Noorsootöö kvaliteedi tõstmiseks ja noorte mitmekülgseks toetamiseks oli mõttekas tuua senised lastekeskused juba tegutsevate noortekeskuste juurde. Lähtusime tervikust, et pakkuda lastele ja noortele paremat teenust,» põhjendas Siska.

Ümberkorralduste eesmärk on tagada noortele teenuse kättesaadavus ning koht, kus pärast kooli koos sõpradega käia, saada vajalikku tuge ning võimalust mitmekülgselt areneda.

Noortekeskustes hakkab iga päev toimuma klubiline tegevus: näiteks loovusring või kokandus. Lisaks on kindlal kellaajal võimalik saada sooja toitu ning noorsootöötajad abistavad lapsi ka õppimisel, kui vaja.

Et avatakse uued keskused, tõuseb ka Anne ja Lille noortekeskusse oodatud laste vanusevahemik 12–19 eluaastale ning Ilmatsalu noortekeskusesse (Järve tee 8, Ilmatsalu) on oodatud noored vanuses 7–19 eluaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles