Järgmine Kultuurikompass keskendub külalislahkusele

Tartu Postimees
Copy
Aprillis peeti Kultuurikompassi rahvusvahelise sündmusena ERMis.
Aprillis peeti Kultuurikompassi rahvusvahelise sündmusena ERMis. Foto: Sille Annuk

20. septembriks kavandatud Tartu 2024 Kultuurikompassi foorumil küsitakse, kui külalislahke on Lõuna-Eesti.

20. septembril kell 13–16 Mooste folgikojas peetava Kultuurikompassi pealkiri on «Kui külalislahke on Lõuna-Eesti?». Ürituse eesmärk on võtta kokku parimad kohalikud külalislahkuse näited ja vaadata lahendamist vajavaid väljakutseid.

Kultuurikompassi peakorraldaja Angela Ader selgitas, et poolteist aastat on jäänud ajani, mil Tartu on koos Lõuna-Eestiga Euroopa kultuuripealinn. Seega on veel aega teha olulisi ettevalmistusi. «Peagi peavad kohalikud kultuurisündmuste loojad või rahvamajade pidajad vastu võtma tavapärasest rohkem väliskülalisi. Seepärast kutsume sel korral Kultuurikompassist osa saama ka turismiettevõtjaid, kellega koos 2024. aastal Lõuna-Eestist võtta välja maksimum ning luua külalistele kustumatuid kogemusi ja mälestusi,» rääkis ta.

Foorum on jagatud kahte plokki. Esimene uurib, kuidas meelitada turist Lõuna-Eestisse, ning teine küsib, kui külalislahke on Lõuna-Eesti ehk lahkab teeninduskultuuri ja teeb kindlaks arenguvajadusi.

Kultuurikompassil esinevad teiste seas Lõuna-Eesti turismiklastri projektijuht Kertu Vuks, EASi ja KredExi ühendasutuse turismiturunduse valdkonnajuht Anneli Lepp, Tartu 2024 turundusjuht Marika Goldman, Tartu 2024 juht Kuldar Leis ning Ilmaveere sündmuse-ja majutuskeskuse loojad Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp.

Osalemine Kultuurikompassil on tasuta. Üritusele saab registreeruda Tartu 2024 kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles