Tammeka üritab meistriliigas püsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval võitis JK Tammeka treeningkohtumises 4:0 FC Elvat. Pildil näitab hüppevõimet Tammeka dressis ameeriklasest poolkaitsja Alexander Nimo.
Kolmapäeval võitis JK Tammeka treeningkohtumises 4:0 FC Elvat. Pildil näitab hüppevõimet Tammeka dressis ameeriklasest poolkaitsja Alexander Nimo. Foto: Margus Ansu

Pea tervenisti vahetunud JK Tammeka esindusmeeskond alustab uut hooaega 17. märtsil, kui Tartus kohtutakse Sillamäe Kaleviga. Praegu käib töö selle nimel, et meeskond lõpuni komplekteerida ning mängudeks valmis olla.

«Ettevalmistus on läinud üle kivide ja kändude,» rääkis jalgpalliklubi Tammeka peatreener Kristjan Tiirik. «Osa mängijaid on ära läinud, teised edasi-tagasi testimas käinud ja nii ei ole saanud ühtse tuumikuga treenida.»

Tiirik ei teinud saladust, et mängupilt on kontrollkohtumistes olnud rabe, ning nimetas põhilisteks põhjusteks paljud mängijate vahetused ja erinevate jalgpallurite katsetamine erinevatel positsioonidel.

Siiski avaldas ta lootust, et pärast nädalalõppu, kui Eesti jalgpalli meistriliiga nimekirjad lukku peab panema, saab treeningutega spetsiifilisemaks minna ning mängupilti parandada. Õnneks sai Tammeka ka veidi ajapikendust, sest nende hooaja esimene meistriliiga mäng on nädal aega hiljem kui teistel meeskondadel.

Laialijooksnud tuumik

Kui Tiirik eelmise aasta septembris endise peatreeneri Marko Kristali asetäitjaks sai, ütles toonane klubi tegevjuht Veiko Soo, et eesmärk on meeskond madalseisust välja tüürida. Tiiriku arvates see õnnestus, sest hooaja viimased mängud olid juba paremad.

Siiski nentis peatreener, et paraku ei ole Tammeka hetkel see klubi, kes suudaks oma mängijaid kinni hoida, ja seepärast ei saa praegu ka suuri eesmärke seada. Seda väidet ilmestab fakt, et neli mängijat siirdusid FC Florasse, kaks laenulepinguga Tšehhi ning nii mõnedki otsustasid meistriliigast loobuda. Eelmise aasta põhikoosseisust on alles vaid Artur Pikk ja Heiko Tamm.

«Esilekerkimiseks peavad uued mängijad tegema nüüd väga järsu hüppe,» ütles Tiirik ning lisas, et kõigepealt on tähtis võistkonna sisekliima paika saada. Eesmärgiks peab ta meistriliigasse püsimajäämist ning seda, et kõik mängijad oleksid platsil julged ja mängiksid nauditavat jalgpalli.

Mitu välismängijat

Üheks võtmemängijaks saab Tiiriku hinnangul Pärnust pärit ja vahepeal Soome kõrgliigas mänginud paremäär Maido Pokk, kellega sõlmiti kaheaastane leping. Sama pika lepingu sai kamerunlasest ründaja Gael White Njeukam, sakslasest väravavaht Michael Patrick Kaltenhauser veedab Tartus esialgu aasta.

Sel nädalal oli Tartus katsetamas kolm meest, kellest jääb vaid ameeriklane Alexander Nimo. Tiirik selgitas, et lühikese katseaja jooksul on keeruline mängijast täispilti saada, kuid kohe näeb seda, kas tal on üldse mingit klassi.

Võistkonda sulandumisega meestel muret ei ole. «Ühine keel on jalgpall,» sõnas Tiirik.

Tammeka meeskond*

Andrus Lukjanov, Ats Kutter, Michael Patrick Kaltenhauser, Simo Tenno, Chris Anderson, Siim Valtna, Rauno Tutk, Ando Hausenberg, Kaspar Kaldoja, Artur Pikk, Mikk Laas, Janno Saks, Maido Pakk, Meelis Meisalu, Jürgen Lorenz, Mikk Valtna, Kristjan Vomm, Gael White Njeukam, Georgi Ivanov, Martin Haljak, Martin Lubi, Martin Jõgi, Ander Paabut, Alexander Nimo, Heiko Tamm.

* neljapäevase seisuga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles