UTLIB 220 ⟩ Raamatukogu kirikus: lõpmatud redelid ning salapärased labürindid

Mariann Raisma
, Tartu ülikooli muuseumi direktor
Copy
Lugemissaal paiknes aastatel 1930–1974 kooriosa kõige idapoolsemas osas, nii saalis kui ülal rõduosas. Väike ala oli tihedalt täis laudu ja toole. Lugemissaal oli ülejäänud saalist eraldatud suure klaasuksega. Pidevalt raamatukogus käijatel olid ka oma lemmikkohad: nii mõnigi kord tuldi raamatukokku vara, võeti kitsukesel laual koht ära ja mindi siis asju ajama.
Lugemissaal paiknes aastatel 1930–1974 kooriosa kõige idapoolsemas osas, nii saalis kui ülal rõduosas. Väike ala oli tihedalt täis laudu ja toole. Lugemissaal oli ülejäänud saalist eraldatud suure klaasuksega. Pidevalt raamatukogus käijatel olid ka oma lemmikkohad: nii mõnigi kord tuldi raamatukokku vara, võeti kitsukesel laual koht ära ja mindi siis asju ajama. Foto: Rahvusarhiiv

Tartu ülikooli raamatukogu tegutses oma 220 eluaastast täpselt 175 Toomemäel kunagise toomkiriku kooriosa varemeisse rajatud hoones. Raamatukogu kolis toomkirikust välja juba 40 aastat tagasi, aga kui palju on raamatute hõngu selles paigas veel tunda?

Tartu ülikooli raamatukogu tegutses oma 220 eluaastast täpselt 175 kunagise toomkiriku kooriosa varemeisse rajatud hoones Toomemäel. See on Euroopa raamatukogude loos üks põnev ja erakordne peatükk, mis on täis nii rõõmsaid kui ka kurbi muutusi. Raamatukogu kolis toomkirikust välja juba 40 aastat tagasi, aga kui palju on raamatute hõngu selles paigas veel tunda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles